Haberler

Karesi'de Engelliler İçin Örnek Proje

Karesi İlçesi’nde yaşayan engelliler için 5 kurum işbirliğine giderek "Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi Protokolü" imzaladı.

Karesi İlçesi'nde yaşayan engelliler için 5 kurum işbirliğine giderek "Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi Protokolü" imzaladı. Protokol sayesinde ilçedeki engelliler, öğrenciler mobil araç ile ağız ve diş sağlığı taramasından geçecek.

Engelliler için bir sosyal sorumluluk projesi daha hayata geçiyor. Balıkesir Karesi Belediyesi, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Balıkesir Diş Hekimleri Odası ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi arasında "Engelsiz Yaşam Platformu Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Tedavi Protokolü" ile bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıldı. Uygulama, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü'nde başlayacak.

30 Mart Seçimleri'nin ardından Balıkesir'de büyük bir değişim yaşandığını dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarımız, derneklerimiz hatta bakanlıklara bağlı müdürlüklerimizle ortak çalışabilmek için büyük bir fırsat yakaladık. Büyükşehir alt ve üstyapı çalışmalarını mükemmel bir şekilde yürüterek, ilçelerin problemlerini çözerken, bizler de sivil toplum kuruluşlarımızla beraber vatandaşlarımızın boşlukta kalmış, ötelenen sorunlarına el atacak fırsat buluyoruz. Ekip arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde en çok sağlıklı günlere ihtiyacımız olduğunu belirledik. Böylesine örnek bir projeye ortak olmak bizi çok mutlu ediyor. Üzerinde durduğumuz en önemli nokta sürdürülebilirlik. Bu tür çalışmaları yaygınlaştırarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Okullarda, mahallelerde beyaz masa ile birlikte mobil araçlarla ağız diş sağlığı taraması yapacaklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Servet Kocaöz, "Mobil araç ile yaptığımız taramalarda tespit edilen hastaları hastanelere yönlendireceğiz, bazı basit tedavileri de hemen orada çözeceğiz. Engellilerin ağız ve diş sağlığının üzerinde durulması gurur verici" dedi.

Düne geline kadar yok sayılan, ötekileştirilen, sosyal hayata katılımı engellenen bir grubun temsilcisi olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, "Balıkesir'deki 20 bin engellinin bu noktada temsil edilmesinden çok mutluyum. Bizim temsil edilmemizde ön ayak olan belediye başkanımız ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Serkan Munis ise engelli vatandaşlara evde ağız ve diş sağlığı hizmeti verdiklerini dile getirerek vatandaşların kendilerine ulaşmalarını istedi.

Proje sayesinde Balıkesir'deki engelli vatandaşların tedavi görebileceklerini ifade eden Balıkesir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Burak Saran ise, "Biz bu projeye sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz. 22 Kasım tarihinde Karesi AVM'de 2 gün boyunca ağız diş taraması yapacağız. Talep olduğu sürece vatandaşların tedavilerini bu şekilde yapmaya devam edeceğiz. Aynı çalışmayı okullara da yansıtmayı planlıyoruz. Yerel yönetimlerin de desteğiyle farkındalık yaratmaya çalışacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title