Haberler

Kardeşler Kapıştı 50 Milyar Dolarlık Birleşme Suya Düştü

Dünyanın En Büyük İki Mobil Telefon Operatörünün Birleşmesi İki Kardeş Arasındaki Kıskançlık Kavgası Yüzünden Suya Düştü.

Dünyanın en büyük iki mobil telefon operatörünün birleşmesi iki kardeş arasındaki kıskançlık kavgası yüzünden suya düştü.

Güney Afrikalı MTN Group Hindistan’ın Reliance Communications’ı ile bu kavga nedeniyle birleşemedi. Mukesh ve Anil Ambani, 6 yıl önce babalarının ölümünün ardından yönetime geçtiler. Reliance Communications’ın yönetimini Anıl Ambani yüklendi. Ancak Reliance Industries’in başındaki büyük abi Mukesh, şirketlerin birleşmesi esnasında birleşmeye karşı oy kullandı. İki şirket birleşse 50 milyar dolar büyüklüğünde, 110 milyon kişiye hizmet veren bir dev haline gelebilecekti. Geçtiğimiz ay da 51 yaşındaki abi Mukesh’in Yeni Dwelhi’de destek isteğini Anıl, karşı dava açma isteğiyle geri çevirmişti. Hindistan Başbakanı Manmohan Singh’in Mukesh Ambani ile görüşme yapması "Sorunu başbakan mı çözecek" sorusunun gündeme gelmesini sağladı. İki kardeşe babalarından kalan servetin 40 milyar dolar değerinde olduğu söyleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title