Haberler

Kardeşim Kanser' Diyerek Dilenen Kadına Gözaltı

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, ağzı maskeli 14 yaşındaki E.D. adlı yeğenini kardeşi olarak tanıtıp kanser olduğunu söyleyerek esnaftan para isteyen 27 yaşındaki Gülcan D., 'Çocuğu dilencilikte araç olarak kullanmak' suçundan gözaltına alındı.

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, ağzı maskeli 14 yaşındaki E.D. adlı yeğenini kardeşi olarak tanıtıp kanser olduğunu söyleyerek esnaftan para isteyen 27 yaşındaki Gülcan D., 'Çocuğu dilencilikte araç olarak kullanmak' suçundan gözaltına alındı. E.D.'nin kanser olmadığı anlaşılırken, kadın ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Gülcan D., ilçe merkezinde koluna girdiği ağzı maskeli ve kapüşonlu yeğenini esnafa kardeşi olarak tanıtıp, 'Kardeşim kan kanseri' diyerek yardım istedi. Kadının durumundan şüphelenen esnaf polise ihbarda bulundu. Gelen polis ekibi Gülcan D. ve yanındaki E.D.'yi araca bindirerek karakola götürdü. Gülcan D.'nin yeğeni olduğu anlaşılan E.D.'nin kanser olmadığı da ortaya çıktı. Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nden dilenmek için geldiği anlaşılan Gülcan D. hakkında, 'Çocuğu dilencilikte araç olarak kullanmak' suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Gülcan D., Cumhuriyet Savcısının talimatıyla daha sonra serbest bırakıldı. Soruşturma ise sürdürülüyor.

- K

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title