Haberler

Kardeş Şehir Plastik Sanatlar Sempozyumu

Almanya'da Bulunan Schwabach Şehri ile Kemer'in 10. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Kemer'de, "Kardeş Şehir Plastik Sanatlar Sempozyumu" Sergisi Açılacak.

Almanya'da bulunan Schwabach şehri ile Kemer'in 10. yıl etkinlikleri kapsamında Kemer'de, "Kardeş şehir plastik sanatlar sempozyumu" sergisi açılacak.

Almanya ve Türkiye'den altı sanatçıdan oluşan ve Kemer Belediyesi'nin misafir ettiği grubun yapacağı eserler 18 Mayıs 2008 günü Olbia Parkı'nda gösterime sunulacak. Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, çalışmaları yerinde inceledi ve sanatçılardan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sempozyumun Kemer ayağını organize eden Ressam Feryal Taneri, 20 yıldır Kemer'de yaşayan bir sanatçı olarak geçen yıl kardeş şehir programı çerçevesinde Almanya'da ortaklaşa sempozyum yaptıklarını belirterek "Onun karşılığında da bu organizasyonu Kemer'de gerçekleştiriyoruz ve geleneksel olması yolunda çalışmalarımız var. Altı Türk sanatçısı ve altı Alman sanatçı 12 Mayıs'tan bu yana resim yapıyoruz. Atölyemizde yaptığımız eserleri 18 Mayıs'ta Olbia Parkı'nda sunacağız. Sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ise 1998 yılında temelleri atılan ve imza altına alınan Kemer- Schwabach kardeş şehir ilişkilerinin 10. yılını kutladıklarını söyledi. 10 yılık zaman zarfında karşılıklı her dalda geliştirdikleri ilişkiler neticesinde iki ülke arasında birçok konuda iş birliği yapıldığını anlatan Şeker, şöyle konuştu: "Turizm, karşılıklı seyahatler, eğitim, kültür ve sanat, bu ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayan en önemli unsurlardı. Özellikle kültür sanat alanında gerek Schwbach'da gerek Kemer'de çok sayıda etkinlik yapılarak kültürler arası diyalogun sağlanmasına katkıda bulunduk. Geçen yıl Kemerli sanatçımız Feryal Taner'i Schwabach'da resim sergisi açması ve Türk sanatçıların Schwabach'da sesini duyurmasının ardından bu yılda 10. yıl kutlamaları etkinlikleri içerisinde Kemer'de Feryal Taneri ve Alman sanatçı Rolan Laschinger'in de desteğiyle Plastik Sanatlar Resim Sempozyumu'nu gerçekleştiriyoruz. Türk ve Alman sanatçılar 10. yıl anısına resimlerini Kemer'de barış, sevgi ve kardeşlik için çiziyorlar." (KK-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title