Haberler

Kardeş Okul Projesi"

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanlıklarının ortaklaşa düzenlediği "Kardeş Okul Projesi" kapsamında kente gelen Kıbrıslı öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve Kıbrıs'tan gelen öğretmen ile öğrencileri makamında kabul eden Kamçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'de lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin her iki ülkeyi yakından tanımaları ve iki kardeş ülkenin gençlerinin birbiriyle yakınlaşmaları amacıyla bu projenin hayat geçirildiğini ifade eden Kamçı, projenin önemine değindi.

KKTC'den 19 liseden gençlerin ülkemizin 10 ilinden 19 lise ile eşleştirildiğini belirten Kamçı, bu 19 lise arasında Kayseri Kocasinan Sümer Fen Lisesi'nin de yer aldığını aktardı.

Kamçı, Kocasinan Sümer Fen Lisesi'nin, KKTC Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ile kardeş okul olduğunu anımsatarak misafirleri ilde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Projenin iki aşamalı olduğunu belirten Kamçı, birinci aşamada ortak kültüre sahip iki kardeş ülkenin lise düzeyindeki gençlerinin her iki ülkeyi ve kültürünü yakından tanımaları, yakınlaşmaları ve güçlü bağlar kurmayı amaçladığını, ikinci aşama da ise kardeş okulların iyi ve örnek uygulamaları paylaşmaları ve birlikte ortak çalışmalar yapmalarının planlandığını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı ise proje hakkında bilgi vererek, projede desteklerini esirgemeyen Vali Kamçı'ya teşekkür etti.

Proje kapsamında 9-14 Ekim'de KKTC Güzelyurt Kurtuluş Lisesi'nden 20 öğrenci ve 6 öğretmen kentte misafir edilerek, kendilerine ilin tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Süleyman Kamçı Osman Elmalı Kayseri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title