Haberler

Kardeş Aile Projesi

Adana Valiliği ile Türkiye Kızılay Derneği Adana Şubesi Tarafından Başlatılan "Kardeş Aile Projesi" Kapsamında Tespit Edilen İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Yapılmaya Başlandı.

Adana Valiliği ile Türkiye Kızılay Derneği Adana Şubesi tarafından başlatılan "Kardeş Aile Projesi" kapsamında tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılmaya başlandı.

Vali İlhan Atış, proje kapsamında, merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan ve evlerinde tadilat yaptırılan Şadiye Atılmış ile Mehmet Sıddık Yeşil'i ziyaret etti.

Atış, burada yaptığı açıklamada, projenin yeni olmasına rağmen ilk adımın atılmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Tüm vatandaşlarımızın insanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşaması devletimizin görevi. İlk etapta tespit ettiğimiz 20 aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yardım yapıyoruz. Bu sayının artarak yüzlere, binlere ulaşması hayırseverlerimizle mümkün olacaktır. Daha fazla kişiye ulaşmak için destek bekliyoruz" dedi.

Atış, ziyaret sebebinin "şov yapmak" olmadığını, amaçlarının projenin tanıtılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Eşinin 5 yıl önce akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini ve 4 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Şadiye Atılmış ise, daha önce inşaat halindeki evde oturduklarını, şimdi ise evlerinin Valilik tarafından yaptırıldığını anlattı.

Eskicilik yaparak 6 kişilik ailesine bakmaya çalıştığını belirten Mehmet Sıddık Yeşil de, evinin mutfak ve banyo kısmında yaptırılan tadilat nedeniyle Atış'a teşekkür etti.

Türkiye Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam ise, Adanalılar'ın yoksullarına sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Bu kampanya ile biz Adanalılar olarak kendi yoksulumuza sahip çıkacağız. Gelin hep birlikte merhamet elini bu yoksul insanlara uzatalım" diye konuştu.

Sağlam, proje kapsamında 208 ihtiyaç sahibi ailenin tespit edildiğini kaydetti.

(FK-MT-Y) 11.03.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title