Haberler

Kardemir Karabüksporlu Futbolcular Kardemir'i Gezdi

Kardemir Karabüksporlu futbolcular Kardemir'i gezdiPTT 1'inci lig takımlarından Kardemir Karabükspor, takımın ana sponsoru Kardemir Demir Çelik fabrikasını gezerek imalathane bölümlerinde işçilerle sohbet etti.

Kardemir Karabüksporlu futbolcular Kardemir'i gezdi

PTT 1'inci lig takımlarından Kardemir Karabükspor, takımın ana sponsoru Kardemir Demir Çelik fabrikasını gezerek imalathane bölümlerinde işçilerle sohbet etti.

Kardemir Karabükspor'lu futbolcular teknik heyetle birlikte Karabük Demir Çelik fabrikasını ziyaret ettiler. Kardemir Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz tarafından karşılanan kırmızı mavili ekip üzerinde isimlerinin yazılı olduğu baret, elbise ve ayakkabıları giydikten sonra fabrikayı tanıtan sinevizyonu izlediler. Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Hakan Yılmaz üzerinde adı yazılan formayı Mesut Uğur Yılmaz'a hediye etti.

Futbolcular daha sonra işçilerin 'Asla vazgeçmeyeceğiz, başaracağız. Biz öyle yaptık' pankartı ile karşılandıkları kok fabrikaları, haddehaneleri ve bin 500 derece sıcaklıkta üretilen sıvı çelik üretimlerinin yapıldığı yüksek fırınları gezerek bilgiler aldı. Takımın golcü oyuncusu Zenke bir işçinin yardımıyla fırından kepçe ile numune sıvı çelik aldı.

Fabrikada çalışan işçilerin küçümsenmeyecek derecede ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten takımın golcü oyuncusu Zenke, Futbolcular olarak bazen karda, yağmurda maçlar oynuyoruz. Ama burada gerçekten küçümsenmeyecek derecede çok ciddi çalışmalar var. İnsanlar burada bin 500 derece sıcaklık altında ailelerinin geçimini sağlıyorlar. Çok büyük ve sorumluluk gerektiren bir iş yapılıyor. Bu onlar için onur verici bir iş dedi.

Zenke, gazetecilerin Burada 1 hafta çalış deseler çalışır mısın şeklindeki sorusunu Bilmiyorum. Ama burada çalışmak durumunda kalsam çalışırım. Kesinlikle şikayet edilecek bir durum değil. Ben burada çalışanlara Allah'tan yardım diliyorum diye yanıtladı. Teknik heyet ve futbolcular daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra fabrikadan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title