Haberler

Kardemir ile Çelik İşçileri Sendikası Arasında Tis İmzalandı

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik İşçileri Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi (Tis) İmzalandı.

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile Çelik İşçileri Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

KARDEMİR ile imzaladıkları toplu iş sözleşmesine ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Sendika Genel Başkanı Hikmet Feridun Tankut, 17 Kasım 2006 tarihinde toplu sözleşme görüşmelerini başlattıklarını ifade etti. Tankut, "İşverenle karşılıklı anlayış içinde, olumlu yaklaşımlarla TİS'i imzaladık. 3 bin 500 civarında işçinin çalıştığı KARDEMİR'de işçilerin saat ücretlerine ilk 6 ay için yüzde 12, Temmuz 2007'den itibaren de bu ücretlere enflasyon oranında zam alındı. Ayrıca yıl içinde işçi maaşlarına 90 günlük yevmiye üzerinden yansıtılan ikramiyeler 120 güne çıkarıldı. Kurban ve Ramazan Bayramı harçlığı olarak 250 YTL, izin harçlığı, evlenme yardımı gibi sosyal haklar konularında da olumlu düzenlemeler gerçekleştirildi" dedi.

Tankut, sosyal haklarla birlikte yüzde 20'lik artış sağlandığını da belirterek, KARDEMİR'de imzalanan TİS'in 1 Ocak 2007 ila 31 Aralık 2009 tarihleri arasında geçerli olacağını kaydetti.

(AK-AK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title