Haberler

Kardemir Genel Müdürü Kılavuz'dan Çin Değerlendirmesi

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) A.ş. Genel Müdürü Osman Kılavuz, Fabrikanın Son Yatırımlarından Yüksek Fırında, Önümüzdeki Günlerde Test Üretimine Başlayacaklarını Söyledi.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. Genel Müdürü Osman Kılavuz, fabrikanın son yatırımlarından yüksek fırında, önümüzdeki günlerde test üretimine başlayacaklarını söyledi.

Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'ne 13 günlük bir gezi düzenleyerek demir-çelik sektöründe üretim gerçekleştiren tesisleri gezdiklerini, sinter fabrikası kurma çalışmalarıyla ilgili de görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Çin'de 5 fabrika gezdiklerini, 7-8 şehir dolaştıklarını ve 4 firma ile görüşmeler yaptıklarına anlatan Kılavuz, şöyle konuştu:

"Sinter makineleri üreten 3 bin kişinin çalıştığı atölyeleri ve fabrikaları ziyaret ettik. Çin gezisi bizim açımızdan çok faydalı oldu. Fabrikamızın son yatırımlarından yüksek fırında, önümüzdeki günlerde test üretimine başlayacağız. Yüksek fırınlarda kullanılacak sinterin miktarı bu şekilde artmış olacak. Çünkü, yüksek fırınlardaki üretimimize paralel sinter kullanımı da fazlalaşıyor. Bunun için sinter fabrikası kurmayı planlıyoruz. Firmaları yerinde görmek ve tesislerini ziyaret etmek için gittiğimiz Çin'de fiyat konusunda da görüşmeler yaptık. İnşallah kısa süre sonra sinter fabrikasını hangi firmayla yapacağımıza karar vereceğiz." (YE-SD-Y) 05.06.2008 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title