Haberler

Kardemir'deki İşçiler Bir Süreliğine Sustu

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (Kardemir) Aş'de Çalışırken İş Akitleri Feshedilen ve Çeşitli Eylemler Yapan İşçilerle İlgili 'Bir Süredir Eylem Yapan İşçilerimiz, Eylemsizlik Kararı Almıştır' Dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de çalışırken iş akitleri feshedilen ve çeşitli eylemler yapan işçilerle ilgili ''Bir süredir eylem yapan işçilerimiz, eylemsizlik kararı almıştır'' dedi.

Başkan, sendikalarının Karabük temsilciliğinde düzenlenen bayramlaşma programında gazetecilere yaptığı açıklamada, KARDEMİR'de bir süredir devam eden sendikal yetki mücadelesinin sona ermesinin ardından yaklaşık 200 işçinin iş akitlerinin fesh edildiğini anımsattı.

İşçilerin ise yasalar çerçevesinde eylem yaptığını anlatan Başkan, şöyle konuştu:

''Basın sayesinde KARDEMİR işçileri Türkiye gündemindedir. İşten atılmalar TBMM'ye taşınmıştır. Buradan resmen ve net olarak Genel Başkanımız adına ilan ediyorum ki artık hiçbir eylem yapmayacağız. Sadece bazı ziyaretlerde bulunacaklardır. Eğer fabrika yönetimi işten atmalara devam ederse, diğer işten çıkartılanların da katılımıyla yasalar çerçevesinde daha büyük eylemler yapacağız. Ceremesi ne olursa olsun, yapacağımız bu eylemler Türkiye gündemini oluşturacak, hatta yurt sınırlarımızı dahi aşacaktır. Eylemleri, planlı ve yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştireceğiz.''

-KARDEMİR'DE SÖZLEŞMELERE AYKIRI HAREKET-

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Danışmanı Recai Başkan KARDEMİR yönetiminin, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) ile yapılan sözleşmelere aykırı hareket ettiğini öne sürdü. Başkan, şöyle devam etti:

''Fabrikanın özelleştirilmesi sırasında ÖYK sözleşmesinde son derece açık ve net maddeler bulunmaktadır. İlgili madde aynen şöyledir, 'Kurulacak olan KARDEMİR'in ana sözleşmesinde bu şirketin sermayesinde her bir gerçek ve tüzel kişi ortağı yüzde 1 hisseyi geçemez'. Bu madde ÖYK'nin kararı ile zabıt altına alınmıştır ve devir sözleşmesinin altında dönemin Başbakanı, 2 devlet bakanı, Maliye Bakanı ile Sanayi ve Ticaret Bakanının imzası vardır. Şu anda KARDEMİR yönetiminde bulunanlar, 'işletmenin yüzde 50'nin üzerindeki hisseyi elimizde bulunduruyoruz' açıklamalarında bulunmuşlardır. Bu açıklama ile ÖYK'nin devir sözleşmesine aykırı hareket edildiği ortaya çıkıyor. Bizim, yönetimi ele geçirme gibi hiçbir amacımız yoktur. Böyle bir amacımız olsaydı, sendika genel başkanlığı dönemimde bunu rahat yapabilirdik.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title