Haberler

Kardelen Russia 1 Devlet televizyonunda

Güncelleme:

Russia 1 Devlet Televizyonu, dünyaca ünlü şarkıcı Vlad Sokolovskiy'nin sunuculuğunu yaptığı seyahat programının çekimleri için geldiği Bursa'da Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markaları ile üretim yapan İlka Şekerleme tesislerinde de çekim yaptı.

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği'nin organizasyonu ile Bursa'ya gelen Russia 1 Devlet Televizyonu ekibi, Bursa'nın tarihi turistik mekanlarınındı çekim yaptı. Bursa'ya özel yöresel lezzetlerinde tanıtıldığı programda, Bursa kebabı ve kestane şekeri de tanıtıldı. Programın kestane şekeri ile ilgili bölümleri Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markaları ile Türkiye'de ve dünya pazarlarına üretim yapan İlka Şekerleme tesislerinde gerçekleştirildi. Kardelen Kültür Evi'nde yapılan çekimlerde misafirlerini ağırlayan İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, programda Bursa kestane şekerinin yapılışı hakkında bilgi verdi.

Mümin Akgün, Bursa kestane şekerinin kestane yoğun aroması ile damaklarda eşişiz bir lezzet bıraktığını, Fransızların ürettiği kestane şekerine göre diyet yapanlar tarafından daha çok tercih edildiğini söyledi. Kestane şekerinin Bursa'da 300 yılı aşkın süredir üretildiğini vurgulayan Mümin Akgün tesislerinde hijyen ve sanitasyon kurallarına uyarak yaptıkları kestane şekerlerini Bursa ve Türkiye'nin yanı sıra 5 kıtada satışa sunduklarını kaydetti. Akgün, farklı içeriklerde 60 dolayında ambalaj ile ürettikleri kestane şekerlerini, Kardelen ve Yaylacık markaları ile Türkiye Ortadoğu pazarında Cardeion markası ile de Avrupa ve Amerika'da satışa sunduklarının altını çizdi. Katıldıkları fuarlarda Bursa kestane şekerini tanıttıklarını da söyleyen Mümin Akgün, "Fransa'da katıldığımız Sial fuarında dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande ve ABD'de katıldığımız Chicago Sweets&Snacks Expo fuarında da stant komşumuz olan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'ya da kestane şekeri ikram ettik" dedi.

Rusları Bursa'ya davet etti

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün programda Bursa'nın gezilip görülecek yerler arasında çok özel bir yere sahip olduğunu da söyledi. Rus tatilcileri, Antalya'nın yanı sıra Bursa'ya da beklediklerini ifade eden Akgün, Bursa turizmini geliştirmek için planlı çalışmalar yapan Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliğine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da teşekkür etti.

Öte yandan yaptıkları turizm çalışmaları hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hedeflerinin şehrin turizm potansiyelini artırmak olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, "Bursa'ya 4 mevsim turist çekmek için bir dizi girişim yapıyoruz. Şu sıralarda Güney Kore, Rusya ve İran'da yaptığımız temaslarımız sonucunda Rusya'nın en büyük turizm şirketi temsilcileri kentimize geldi. Bu kapsamda Rusya Devlet Televizyonu'nun seyahat programı yapımcısı dünyaca ünlü şarkıcı Vlad Sokolovskiy şehrimize gelerek tarihi, turistik mekanlarımızı ve yöresel lezzetlerimizi tanıtıyor. Hedefimiz Bursa'yı dünyanın önemli turizm merkezleri arasına sokmak. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bursa için canla başla çalışmaya devam ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Bursa Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

432:

yani ne hangi konu olursa olsun kesinlikle irana bağlanıyor helal olsun ne olurlsa olsun sürekli iran diyediye ergeç yıkacaklar kompüle nazar edecekler iranımı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title