Haberler

Karbonmonoksit Gazından 99 Kişi Zehirlendi

Yurtta Bugün, Saat 18.00 İtibariyle Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından 99 Kişi Zehirlendi, Bunlardan 4'ü Öldü.

Yurtta bugün, saat 18.00 itibariyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından 99 kişi zehirlendi, bunlardan 4'ü öldü.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Polis Okulunda elektrik teknisyeni olarak çalışan Mustafa Küçük ile eşi Emine ve 3 yaşındaki kızı Güllü, sobadan sızan gazdan zehirlendi. Hastaneye kaldırılan Baba Mustafa Küçük (27) ve kızı Güllü Küçük (3), yoğun bakım ünitesindeki tedavileri sırasında hayatını kaybetti. Tedavisi süren anne Emine Küçük'ün (22) sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Gaziantep'te, Turan Emeksiz Mahallesi 31 Nolu Sokak'ta oturan Sevcan Karabucak ve 3 yaşındaki Enes Karabucak, sobadan sızan gazdan zehirlendi. Enes Karabucak evde öldü, Sevcan Karabucak ise hastanede tedavi altına alındı.

Siirt'te, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ömer Acır, yarı yıl tatili için geldiği Yeni Mahalle'deki evinde, banyo yaptığı sırada şofbenden sızan gazdan zehirlendi. Acır, yakınları tarafından hastaneye kaldırılırken öldü.

Karaman'da Ahmet Yesevi Mahallesi Karamanoğlu Kooperatiflerinde sobayı yaktıktan sonra uyuyan ve sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Salih K. (58), eşi Hatice K. (55) ve kızları Şeyma K. (16), Karaman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Eskişehir'de, Kumlubel Mahallesi'nde, kömür sobasının bulunduğu odada uyuyan ve sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Ahmet Yener (50), Fahriye Yener (41) ve Erol Yener (18), Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Yetkililer, 3 kişinin de hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Kilis Devlet Hastanesine baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran 60 kişinin, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğinin tespit edildi. Gerekli tedavileri yapıldıktan sonra 40 kişinin taburcu edildiği, 20 kişinin tedavisinin sürdüğünü ifade edildi.

Gaziantep'te, Nuri Pazarbaşı, Gültepe, 8 Şubat, Kolejtepe, Barış ve Güneş mahallelerinde de karbonmonoksit gazından zehirlenen 17 kişi, çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bu kişilerden üçünün hayati tehlikeyi atlatamadığı ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesine sevk edildikleri bildirildi.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Kızılkaya köyünde, Hüsna Polat ile çocukları Esma, Reyhan, Büşra, Abidin, Vakkas ve Fetullah ile Şambayat beldesi Menderes Mahallesi'nde oturan aynı aileden Yavuz, Kafure ve Fayık Turan, rahatsızlanmaları üzerine Besni Devlet Hastanesine kaldırıldı. Karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlenen 10 kişiden anne Hüsna Polat ile çocukları Esma, Reyhan, Büşra, Abidin, Vakkas ve Fethullah tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yavuz, Kafure ve Fayık Turan'ın ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title