Haberler

    Karbon nötr sertifikalı Formula E'de zafer DS Automobiles'in

    Güncelleme:

    Son iki sezonda üst üste Formula E Pilotlar ve Takımlar şampiyonu olan DS Automobiles, açılışından beri karbon nötr olan ilk spor serisi ABB FIA Formula E Şampiyonası’na damgasını vurdu.

    Son iki sezonda üst üste Formula E Pilotlar ve Takımlar şampiyonu olan DS Automobiles, açılışından beri karbon nötr olan ilk spor serisi ABB FIA Formula E Şampiyonası'na damgasını vurdu.

    2020'nin ilk yarısında ortalama 80 g/km'nin altında emisyon ile Avrupa'nın en verimli çoklu enerji markası olan DS Automobiles, gerekli ve akıllı enerji geçişini tamamen destekliyor.

    DS Automobiles 2015'deki açılışından beri elektriklendirmeyi stratejisinin merkezinde tutuyor. Üretim modellerinin gelişimini hızlandırmak için DS Automobiles, Formula E Şampiyonası kapılarını üreticilere açar açmaz etkinlikte yer alan ilk premium marka haline geldi. Bu süreçte seriler üzerinde egemenlik kurarak, son iki yılın Pilotlar ve Takımlar ödüllerini kazandı. DS Automobiles Formula E'de elde ettiği bilgilerden yararlanarak kendi segmentlerindeki kıstası belirleyecek nitelikte elektrikli modeller geliştirmekte. Elektrikli araç teknolojisi, akü ve güç kontrol ünitesi ile bilgisayar yazılım yönetimi seçimleri, yarışta elde ettikleri deneyimlerden ileri geliyor.

    DS Automobiles'in tüm ürün yelpazesi elektrikli versiyonlarla sunuluyor. 2025'ten itibaren ise markanın yeni modellerinin tamamı yalnızca elektrikli olacak.

    New York City'de düzenlenen İklim Haftası kapsamında ABB FIA Formula E Şampiyonası, açılışından itibaren karbon nötr sertifikası alan ilk spor oldu. Bu, serinin destekçileri tarafından yönetilen devasa projenin başarısının bir kanıtı.

    Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesinin tavsiyelerini takiben, Formula E üç yönlü bir yaklaşım üzerine çalıştı. Bunlar; karbon emisyonunun etkili ölçümü, emisyonun azaltılmasının öncelikli hale getirilmesi, kaçınılmaz olan emisyonun telafisi.

    Bağımsız uzmanlardan faydalanarak son altı sezonda gerçekleşen yarışlardaki toplam emisyon ölçüldü, buna lojistik ve bataryaların kullanım ömrü de dahil. Kaçınılmaz emisyonlar, Gold Standard (başlangıçta WWF ve büyük bir STK paneli tarafından oluşturuldu) ve Verified Carbon Standard (Doğrulanmış Karbon Standardı) projelerine yapılan yatırımlarla telafi edildi. Formula E'nin bu yaklaşımı, enerji geçişine gerçek bir katkı sağlama amacını güden DS Automobiles'inkiyle aynı çizgide yer alıyor.

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Formula 1 Haberler

    Bakmadan Geçme

    24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title