Haberler

Karayolunda Mahsur Kalan 120 Kişi, 24 Saat Sonra Kurtarıldı

Güncelleme:

Muş-kulp-diyarbakır karayolunda mahsur kalan yaklaşık 120 kişi 24 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Dün saat 11.00'de karayoluna çığ düşmesi sonucu 5 minibüs, 2 otobüs ve çok sayıda otomobil ile kamyonette mahsur kalan yaklaşık 120 kişiyi kurtarmak için seferber olan ekipler, 24 saat boyunca çaba harcadı. Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ile Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen takviye ekiplere İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 112 Acil Servis, Kızılay Afet Öncü ekibi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri destek verdi.

Kozma Dağı mevkiindeki vatandaşlara ulaşan ekipler, daha sonra Muş- Diyarbakır il sınırında mahsur kalanları kurtarmak için yola devam etti. Kurtarılanlar arasında soğuktan etkilenen vatandaşlar, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

TÜFEKLE ATEŞ EDEREK KURTULDU

Aynı karayolunda kamyonette mahsur kalan 4 kişi ise av tüfeğiyle ateş ederek kurtulmayı başardı. Kamyonet içerisinde yaklaşık 24 saat kurtarılmayı beklediklerini söyleyen Aydın Yavuz, "Gece çok soğuktu. 4 kişi bir battaniyeye sarılarak aç susuz bekledik. Donmaktan çok korktuk. Yabani hayvanlara karşı yanımıza bir av tüfeği almıştık. Kurtarma ekiplerine yerimizi ateş ederek gösterdik" dedi.

"24 SAATTİR UYUMADAN ÇALIŞIYORUZ"

Kurtarma çalışmalarını takip eden Karayolları Van 11'inci Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Muş-Kulp-Diyarbakır yolunun tek şeritten açılarak mahsur kalanların kurtarıldığını belirtti. Çığ tehlikesi olduğu için yolu trafiğe açmadıklarını bildiren Arif Çobanoğlu, "Yoğun tipi ve kar yağışından dolayı görüş mesafesi azalıyor ve bu da çalışmaları aksatıyor. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyor. Çığ tehlikesinden dolayı tedbirli çalışmak zorundayız. Şu anda yolu ulaşıma kapattık. Hava şartları düzelince yolu trafiğe açacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Tatvan Bitlis Kulp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title