Haberler

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan Gümüşhane'de

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, incelemelerde bulunmak üzere Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan ve Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş'la birlikte Gümüşhane'ye geldi.

Karayolları 101. Şube Şefliği ziyaret eden Milletvekili ve Genel Müdür, burada 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş ve 101. Şube Şefi Ekrem Nas'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri ziyaretin hem yol durumlarını yerinde görmek hemde yapımı devam eden çalışmaları yerinde görerek incelemelerde bulunmak amacını taşıdığını söyledi. Doğan, yapım çalışmaları devam eden yollar için ödenekleri en kısa zamanda çıkararak bu sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

KARAYOLLARI'NIN ÜNİVERSİTEYE DEVRİ Milletvekili Doğan, Karayolları 101. Şube Şefliği binasının ne zaman üniversiteye devredileceği konusundaki sorusuna Karayolları'nın hizmetlerini aksatmadan yürütebileceği yeni bir binaya taşınmasının ardından bu devrin gerçekleştirileceği cevabını verdi. Doğan, bu konuda Karayolları Genel Müdürlüğü ile mutabakata varıldığını belirterek: "Karayollarımızın da burada hali hazır durumda depo ve diğer tesislere ihtiyacı var. Yeni bir çalışma mekanı onlara hazırlandıktan sonra seve seve devredecekler. Fakat öncelik taşınacakları yerin hazırlanması ve yeni şubenin kurulması. O şube kurulduktan sonra burayı da verecekler. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Karayolları şube şefliğine yer arıyoruz. Genel müdürümüzle bu konuda mutabakata vardık. Onların çalışma yeri hazırlandıktan sonra fakülte binasının yanında bulunan karayolları şube şefliği üniversiteye devredilecek. Bu hizmet sürekli bir hizmet, aksamaması gerekiyor. Şuanda bu binaları hemen boşaltıp çıkmaları durumunda hizmetin aksaması söz konusu. Onun için en kısa sürede kendilerine yeni yer bulunacak, yapılacak ondan sonra o tarafa taşınacaklar." dedi.

BAYBURT İL SINIRI - KALE ARASINDA 5 KM BÖLÜNMÜŞ YOL ÇALIŞMASI Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş ise Gümüşhane ili sınırları içerisindeki 170 kilometrelik sathi kaplama çalışmalarının önümüzdeki hafta içerisinde başlayacağını belirterek, şube şefliğinin mevcut yollarda onarım çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Boydaş, bölünmüş yol çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada ise Bayburt il sınırından Kale istikametine doğru 5 kilometrelik kesimde bölünmüş yol çalışmasını başlatacaklarını söyledi. Yolla ilgili kutu menfezlerin ihalesinin Gümüşhane Valiliği tarafından yapıldığını vurgulayan Boydaş, en kısa zamanda yolda kazı ve dolgu çalışmalarının da başlayacağını sözlerine ekledi.

"GÜMÜŞHANE GÜNEY ASYA, DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU DOĞU KARADENİZ'E BAĞLAYAN ANA ARTERLERDEN BİRİSİ, BU NEDENLE BÖLÜNMÜŞ YOL BİR İHTİYAÇ" Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ise, biz gazetecinin "Gümüşhane'de yapım çalışmaları devam eden ilçe bağlantıları yollarının tamamlanmadan niçin bölünmüş yol çalışmalarına başladınız?" sorusuna Gümüşhane'nin Güney Asya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz bölgesindeki limanlar arasındaki ana koridorlardan birisi olduğunu ve bu nedenle hem turizm trafiği hemde ticari trafiği taşıyan ağır vasıta oranı yüksek bir güzergah olması nedeniyle bölünmüş yolun bir ihtiyaç olduğu şeklinde cevap verdi.

Turhan açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmaları ülkemizdeki karayolu ulaşım ihtiyaçlarını en iyi seviyede karşılamak amacıyla planlar, projelendirir, programlandırır ve yatırımını gerçekleştirir. Gümüşhane ilimizle ilgili olarak öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Gümüşhane, ülkemizin gerek Güney Asya, gerekse Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden gelen bölgesel ve uluslar arası trafiğin Doğu Karadenizdeki limanlara geçerek ulaşmasını sağlıyor. Bu yönüyle olaya baktığımızda Gümüşhane'den geçen Tirebolu-Gümüşhane hattı, Trabzon Gümüşhane üzerinden geçip, Güneydoğu, Akdeniz ve Ortadoğu bölgesine inen ana koridorlarımızdan biridir. Bu anlayışla baktığımızda Gümüşhane-Bayburt koridoru, trafik sayımı bakımından ve trafik kompozisyonu bakımından hem turizm trafiğini hem ticari trafiği taşıyan, ağır vasıta oranı yüksek olan bir güzergahımızdır. Dolayısıyla bu güzergahımızın emniyetli ve güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi için bu koridorun bölünmüş hale getirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmış ve bu güzergahta bölünmüş yol çalışmalarına Gümüşhane-Bayburt, Bayburt-Aşkale istikametine doğru devam edeceğiz." ÜLKE GENELİNDEKİ EN YÜKSEK ÖDENEKLERDEN BİRİSİ İKİSU-ŞİRAN YOLUNA: 3 MİLYON 250 BİN YTL ÖDENEK Turhan, Gümüşhane'nin bulunduğu konum itibarı ile gerek Karadeniz bölgesindeki ana arterlere gerekse kuzey tetik denilen Refahiye, Erzincan, Aşkale Erzurum, Gülbulak hattına bağlanması için il içerisindeki yollarda da iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İkisu-Şiran yolunun mevcut standardının 3A seviyesinin altında olduğunu belirten Turhan, "İkisu-Şiran yolunu geometrik ve fiziki standartları bakımından günümüz şartlarında rahat, konforlu, güvenli bir hizmet verebilecek hale getirebilmek için ihalelerimizi yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor. Ülke genelinde karayolları genel müdürlüğü olarak il yollarımızda verdiğimiz ödeneğin en yüksek oranlarından birini bu yola verdik. Bu yola Genel Müdürlük olarak 3 milyon 250 bin YTL ödenek ayırdık."şeklinde konuştu.

ŞİRAN-GÖLOVA-ÇAMOLUK YOLUNDA 3 MİLYON YTL EK ÖDENEK Gümüşhane'yi kuzey tetiğindeki Erzincan istikametine bağlayan yollardan birisinin Gümüşhane-Kelkit-Köse istikameti olduğuna değinen Turhan, bu yolun devamı olan Şiran, Gölova, Çamoluk yollarındaki inşaatın da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Gölova-Çamoluk-Şiran yoluna bu yıl 3 milyon YTL ek ödenek kararının Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) imzaya çıktığını söyleyen Turhan, şuanda YPK'da imzada olan 3 milyon YTL ek ödenekle birlikte bu yola sene başından beri 7 milyon YTL ödenek aktardıklarını belirterek, çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyledi.

İKİSU KAVŞAĞINDAKİ KARA NOKTA İHALESİ YAPILDI Turhan, Gümüşhane-Trabzon karayolunun 15. kilometresinde bulunan İkisu kavşağını kara nokta olarak belirlediklerini ve projelendirme çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Milletvekili'nin bu konuyu yakından takip ettiğini belirten Turhan, kavşak için projelendirilen kara nokta çalışmasının ihalesini yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde kavşağın daha güvenli ve emniyetli bir şekilde trafiğin hizmetine sunulacağını söyledi.

YAĞMURDERE TÜNELİ ŞUANDA GÜNDEMİMİZDE DEĞİL "Gümüşhane-Yağmurdere karayolunun Kostan Dağı geçidinde kamuoyunda tünel yapılması ile ilgili bir talep olduğu" sorusu üzerine, böyle bir talebin genel müdürlük nezdinde de var olduğunu söyleyen Turhan, "Karadeniz bölgesinin özellikle doğu Karadeniz bölgesinin iç yollarında mevcut yollarımızın standardının yükseltilmesinde çok sayıda tünel inşaatı çıkıyor. Yapılması gerekiyor. Haklıdır, doğrudur. Biz bu projelerimizi hazırlıyoruz. Ancak yatırımlarda bizim ve kamunun öncelik olarak göz önünde bulundurduğu husus projenin fizibilitesidir. Bu manada şu anda oradaki trafik yoğunluğu bakımından tünel yapılması için acil bir ihtiyaç gerekmiyor. İleriki yıllarda bu bölgenin trafiğinin belirli bir seviyeye gelmesinden sonra tünel çalışması yapılması ihtiyacı ortaya çıkınca o zaman onu da değerlendirip gerçekleştiririz. Gümüşhane ili her ne kadar nüfusu ve gelişmişliği bakımından istenilen seviyeye gelmiş olmamakla birlikte gerek ulusal gerekse uluslar arası karayolu ağının üzerinde bulunması dolayısıyla bizim için önem arz ediyor. " diye konuştu.

Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Karayolları 10. Bölge Müdürü Murat Boydaş, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer ve Karayolları 101. Şube Şefi Ekrem Nas daha sonra Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere hareket ettiler.

(RE-İRT-Y) 22.06.2008 15:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title