Haberler

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan Uşak'ta

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan Çeşitli İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Uşak'a Geldi. Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı Makamında Ziyaret Eden Turhan, Yapılan Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak’a geldi. Uşak Valisi Kayhan Kavas’ı makamında ziyaret eden Turhan, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin bütün illerine ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde incelediğini ifade eden Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, “ Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Türkiye genelinde yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların Uşak ayağındaki çalışmaları yerinde incelemek amacı ile Uşak’a geldim. Uşak İzmir – Ankara bağlantısında önemli bir konuma sahip. Bu bağlamda Uşak’a bölünmüş yol çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Şu anada yapılan çalışmalarda büyük bir aşama kaydedilmiş olup gelecek yıl da Ankara – İzmir karayolu Uşak geçişinin tamamen bölünmüş olarak bitireceğiz” dedi. Uşak’ın sadece komşu illerle arasındaki bağlantıların yanı sıra ilçe bağlantılarında da çalışma yapacaklarını dile getiren Turhan, “ Uşak – Ulubey – Eşme - Kula arasındaki kalan yolun düzenlenmesi için çalışmalara başlıyoruz. Bu bölgelerinde yatırımcı alması ve ekonomik anlamda gelişmesi için bu yolların düzenlenmesi konusuna öncelik vermekteyiz. Bu bağlamda yapımına başlanan çalışmaların hızlandırması konusunda projelerimiz devam etmektedir. En kısa sürede bu bölgedeki yol yapım çalışmalarını tamamlayacağız. Ayrıca Uşak - Sivaslı – Denizli yol güzergahında, Karma Organize Sanayi Bölgesine kadar olan kısmı bölünmüş yol olarak yapacağız. Geriye kalan kısımda yapılacak düzeltme çalışmaları ile bu yollarda da çalışmamızı yapacağız” dedi. Uşak’ta çevre yolu yapılması konusunda proje çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Turhan, “ Uşak şehir merkezinden geçen Ankara-İzmir karayolundaki trafik yükünü azaltmak için çevre yolu yapılması konusundaki talepler olumlu görülerek proje çalışmaları başlanmıştır. Trafik akışının yoğun olduğu şehir içi geçişinin yükünü hafifletmek amacı ile 13 kilometrelik bir şehir içi geçiş çevre yolu için şuna da çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içinde proje çalışmalarını tamamlamayı hedeflediğimiz bu çalışmayı gelecek yıl yatırım programına alınması için talebimizi yapacağız. Şehrin güneyinde 13 kilometrelik bir yay şeklinde bu yol geçecek. Bu geçişin yapılması ile de Uşak’ta ki trafik yükü azalmış olacak” dedi.

Ağır tonajlı araçların denetimi konusun Ulaştırma Bakanlığına devredildiğini ancak Ulaştırma Bakanlığının organize olamadığı bölgelerde destek verdiklerini dile getiren Turhan, “ Ülkemizde yollara proje ve yapımında 8,5 ton dingil ağırlığına göre yapılmaktadır. Ancak ülkemiz karayollarında yük taşımacılığı yapan araçların yaklaşık yüzde 32’si bu kurala uymamaktadır. Kapasitesi üzerinde yük taşıyan araçların yollara verdiği zarar çok büyüktür. Karayolları Genel Müdürlüğü olarak 2000’li yılların öncesine oranla daha fazla bu tür araçların verdiği zararların düzeltilmesi için çalışma yapılmaktadır. Son yıllarda ekonomik büyüme ve artan ticari faaliyetler ağır tonajlı araçların trafiğe çıkışını arttırmıştır. Bu araçlarında yüklerindeki fazları yollara büyük zarar vermektedir. Son üç yılda 15 bin kilometre üst yapı onarımı gerçekleştirdik. 2006 yılında ise yaklaşık 140 Milyon YTL üst yapı onarımlarına para harcadık” diye konuştu. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ziyaretin ardından Uşak Valisi Kayhan Kavas ve Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ile birlikte Ulubey-Eşme- Kula karayolunda incelemelerde bulundu.

(KY-Mİ-

(KY-Mİ-)

05.07.2007 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title