Haberler

Karayalçın'dan MB'nin Taşınmasına Tepki

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, 'Merkez Bankasının İstanbul'a Taşınması İçin Herhangi Bir Hukuki, Mali, İktisadi ya da Teknik Neden Bulunmadığını' Belirtti.

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, ''Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması için herhangi bir hukuki, mali, iktisadi ya da teknik neden bulunmadığını'' belirtti.

Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasının daha önce değişik tarihlerde Hükümet üyeleri tarafından dile getirildiğini hatırlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması konusunu tekrar gündeme getirdiğini belirten Karayalçın, şunları kaydetti:

''Sayın Başbakan bu konuda kime danışır bilemiyorum, ama kendisine Anayasanın 3. maddesine bakmasını öneririm.

Merkez Bankasının İstanbul'a taşınması için herhangi bir hukuki, mali, iktisadi ya da teknik neden bulunmamaktadır. İstanbul'un finans merkezi olduğu gerekçesi, elektronik haberleşmenin ulaştığı gelişmişlik aşamasında tümüyle geçersiz bir bahanedir. Bu kararın gerekçesi Ankara düşmanlığıdır.''

İş Bankası'nın İstanbul'a taşınması ile ağır darbe alan Başkent'in Merkez Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın da İstanbul'a taşınmasıyla yeni bir itibar kaybı yaşayacağını ileri süren Karayalçın, ''Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara'nın Başkent kimliğini yıpratan etkinliklerine, Hükümetin de katıldığını'' savundu.

Karayalçın, ''Sayın Başbakan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının neden İstanbul'a taşınması gerektiğini inandırıcı gerekçelerle açıklayamazsa ''yeri bile hazır'' lafının arkasında bir rant getirisi olduğu gündeme gelecektir. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kimsenin babasının malı değildir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title