Haberler

Karatenin Altın Çocukları

Güncelleme:

Ulusal ve uluslar arası müsabakalardan dereceyle dönen büyükşehir belediyesporlu karateciler ödüllendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor forması altında mücadele eden ve 2011 yılının ilk çeyreğinde düzenlenen ulusal ve uluslar arası müsabakalardan derece alarak dönen karateciler, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi.

Bursa'da futbolun dışındaki diğer branşlarının geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yapan ve farklı branşlarda büyük başarılara imza atan Büyükşehir Belediyespor Kulübü, karate branşına da damgasını vurdu. Bu yılın ilk çeyreğinde farklı kentlerde düzenlenen ulusal ve uluslar arası müsabakalarda Bursa'yı temsil eden karateciler, aldıkları derecelerle geleceğe dönük umut saçtı. Nisan ayında Konya'da düzenlenen Uluslar arası Çocuk Oyunları'nda Bursa'yı temsil eden Murat Kaya 57 kiloda birinci olarak altın madalya alırken, İstanbul 2. Dünya Çocuklar Karate Şampiyonası'na katılan Ömer Bayırlı 14 yaş ve 40 kilo kategorisinde şampiyon oldu. Aynı şampiyonada 12 yaş ve 35 kilo kategorisinde yarışan Mustafa Yıldız da birinci olarak Bursa'ya altın madalya ile döndü. Muğla'da yapılan Türkiye Büyükler Şampiyonası'nda 67 kilogramda ikinci olan Adil Alişiroğlu gümüş, 68 kilogramda da Kübra Kaba bronz madalya alarak Bursa'ya derece ile döndü. Antalya'da yapılan Türkiye Üniversitelerarası Karate Şampiyonası'nda Bursa'yı temsil eden Faruk Kansız 84 kiloda üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazanırken, Alperen Doğan, Emre Cevahir, Hasan Sever, Murat Kaya, Ali Yıldız ve Tolga Macar'dan oluşan Ümit Genç Takım da Rize'de yapılan Türkiye Kulüplerarası Takım Karate Şampiyonası'nda birinci oldu.

Katıldıkları şampiyonalarda Büyükşehir Belediyespor'u en iyi şekilde temsil eden karateciler, Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetimi tarafından altınla ödüllendirildi. Başarılı sporculara altın hediye eden Kulüp Müdürü Taha Başparmak, Antrenörler Akif Gürbüz ve Hasan Okuş'a da plaket verdi. Başparmak, Bursa'yı en iyi şekilde temsil ettikleri için genç karatecilere teşekkür ederken, daha büyük başarılar beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title