Haberler

Karatay'da ilaçlama çalışmaları başladı

Güncelleme:

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerin zararlı etkilerini en aza indirmek için uçkun ve larvaların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı.

Karatay Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte, insan sağlığını tehdit eden faktörlerle mücadele etmek üzere ilçe genelinde 2021 yılının kapsamlı ilaçlama çalışmasını başlattı. Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama faaliyetleri, çevre sağlığı açısından hiçbir yan etkisi bulunmayan ilaçlarla birlikte sivrisineklerin ve haşerelerin üreme noktaları olan; kanalizasyonlardaki uçkun ve larvalarının bulunduğu alanlarda titizlikle yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar kullanılıyor

Vatandaşların sağlıklı ve konforlu bir yaz geçirmeleri için 80 mahallenin tamamında ekolojik dengeye ve diğer canlılara zarar vermeden sürdürülen ilaçlama faaliyetleri fiziksel ve kimyasal yöntemlerle desteklenerek etkin bir şekilde uygulanıyor. Haşerelerle mücadelede istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar kullanılıyor. Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ilçe sınırları içerisinde bulunan 80 mahallenin tamamının uzman kişiler tarafından haftada 2 kere olarak ULV cihazlı 6 araç, 1adet mist blower,1 adet termal fog (sıcak sisleme) ile ilaçlandığı belirtti. Kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olduğunu aktaran yetkililer; uluslararası standartlara uygun ilaçlarla belirli bir takvim çerçevesinde Karatay'ın tüm mahallelerinde ilaçlama çalışmasının uygulanacağını söyledi.

İlaçlama çalışması Kasım ayına kadar sürecek

Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde yürütülen ilaçlama çalışması, insan ve çevre sağlığı göz önünde bulundurularak, vatandaşların sıcak yaz günlerinde huzurlu ve rahat etmesini sağlayacak. Yapılan ilaçlama çalışmalarıyla; karasinek, sivrisinek gibi haşerelere karşı hava şartlarına bağlı olmak kaydıyla Kasım ayına kadar Karatay'ın tamamında mücadele devam edecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gerçekleştirilen çalışmaların önemini vurgulayarak zararlılarla mücadele ederken doğal dengenin korunması konusunda son derece hassas ve modern bilimin yöntemleri çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Karatay Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title