Haberler

Karapınar'daki "Kaza Anıtı"Nın Çöplüğe Dönüştüğü İddiası

Karapınar'da, 1997 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 49 kişinin isimlerinin yaşatıldığı "Kaza Anıtı"nın çöplüğe dönüştüğü iddia edildi.

Karapınar'da, 1997 yılında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 49 kişinin isimlerinin yaşatıldığı "Kaza Anıtı"nın çöplüğe dönüştüğü iddia edildi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli bir yol güzergahında bulunduğu için "Kaza Anıtı"nın çok sayıda sürücü tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Bölgeye çöp bidonları konulmasına rağmen ziyaretçilerin atıkları ortada bıraktığını savunan Mugayıtoğlu, "Ekiplerimiz haftada birkaç kez temizlik yapıyor. Ancak buna rağmen ziyaretçilerin duyarsızlığı bizleri üzüyor. Temizlik yapmaktan şikayetçi değiliz ancak insanlarımızın saygısızlığı bizlerin üzüntüsünü artırıyor" dedi.

Kazada yaşamını yitirenlerin anısına Niğde Üniversitesi tarafından yapılan kaza anıtının ziyaret edilmesi ve orada ölenlerin ruhuna dua okunmasının güzel bir davranış olduğunu ifade eden Mugayıtoğlu, şunları kaydetti:

"Belediye olarak kaza ile ilgili oraya bir de uyarı levhası konuldu. Ziyaretçilerimizden o bölgenin piknik ya da içki içilen bir yer olmasını değil, ibret alınacak bir yer olmasını arzu ediyoruz. Yapılan dikkatsizliğin nelere yol açacağının en güzel kanıtı, Karapınar'da meydana gelen trafik kazasıdır. Bunun için ziyaretçilerin temizlik kuralarına dikkat etmesini istiyoruz. Dikilen fidanlar hayatını kaybeden 49 vatandaşımız içindir. "

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title