Haberler

Karaoğlan Son Yolculuğuna Uğurlandı...(7)

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in Naaşını Taşıyan Cenaze Arabası, Vatandaşların Oluşturduğu Uzun Bir Kortej Eşliğinde Devlet Mezarlığı'na Götürüldü.eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığı'nda Düzenlenen Devlet Töreniyle Toprağa Verildi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit`in naaşını taşıyan cenaze arabası, vatandaşların oluşturduğu uzun bir kortej eşliğinde Devlet Mezarlığı`na götürüldü.Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığı`nda düzenlenen devlet töreniyle toprağa verildi.

-KORTEJ -

Ecevit`in naaşını taşıyan ve Kocatepe Camii`nden saat 12.40`ta ayrılan cenaze arabası, yoğun kalabalık nedeniyle çok yavaş ilerledi. Kortej Mithatpaşa Caddesi`ni takiple saat 13.30 dolayında Kızılay Meydanı`na ulaşabildi.Mithatpaşa Caddesi boyunca vatandaşlarca üst geçitler,binaların balkon ve pencerelerinden cenaze arabasına karanfiller atıldı.

-RAHŞAN ECEVİT KORTEJİ HİÇ BIRAKMADI-

Ecevit`in eşi Rahşan Ecevit, karafillerle bezenen cenaze arabasının arkasına tutunarak, Devlet Mezarlığı`na kadar yürüdü.60 yıllık yaşam arkadaşını son yolculuğunda yalnız bırakmayan Rahşah Ecevit, hiç dinlenmeden yaklaşık 3 saat yürüdü. Uzun yıllar Bülent Ecevit`in Koruma Müdürlüğünü yapan ve Ecevitlerin yanından hiç ayrılmayan Recai Birgül de Rahşan Ecevit`e eşlik etti.Rahşan Ecevit gibi beyaz bir güvercinde Ecevit`i hiç yalnız bırakmadı.Tabutun yanına konun beyaz güvercin kortej boyunca uçmayarak, Devlet Mezarlığı`na kadar Ecevit`e eşlik etti.

-GÜVENLİK GÜÇLERİ ZİNCİR OLUŞTURDU-

Kortej, Mithatpaşa Caddesi`nin ardından Ziya Gökalp Caddesi üzerinden Kızılay Meydanı`na doğru caddeyi ve kaldırımları dolduran vatandaşların arasından güçlükle ilerleyebildi. Aracın ilerleyebilmesi için güvenlik güçleri el ele tutuşarak çevresinde zincir oluşturdu.

-SIK SIK SLOGAN ATILDI-

Bu arada cenaze arabasını izleyen vatandaşlar, büyük boy Türk ve KKTC bayrakları ile Atatürk ve Ecevit posterlerini art arda taşıdılar. ¨Güle Güle Karaoğlan¨ yazılı dövizler de taşıyan vatandaşlar, yürüyüş sırasında sık sık ¨Halkçı Ecevit¨, ¨Kıbrıs Fatihi¨, ¨Türkiye Laiktir Laik Kalacak¨ sloganları

attılar.

-KIZILAY MEYDANI DOLDU-

Kızılay Meydanı, kortejdekilerin dışında burada bekleyen vatandaşlar tarafından dolduruldu.

Meydanın bir yanında DSP, diğer yanında CHP otobüsü yer aldı. DSP otobüsünün üzerinde bulunanlar, cenaze arabası geldiğinde beyaz güvencinler uçurdular. Kızılay Meydanı`nı çevreleyen aydınlatma direkleri, üst geçitler ve binalar da Ecevit posterleriyle süslendi.

-KORTEJİN YÜŞÜRÜYÜŞÜ YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ-

Ecevit`in naaşı Kocatepe Camii, Mithatpaşa Caddesi, Ziya Gökalp Caddesi (ters yön), Kızılay Kavşağı, GMK Bulvarı, Tandoğan Kavşağı, Degol Caddesi, Beşevler Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, Gazi Kavşağı, Alparslan Türkeş Caddesi güzergahını izleyerek yaklaşık 3 saatte Devlet Mezarlığı`na

getirildi.

-DEVLET MEZARLIĞI`NDA TOPRAĞA VERİLDİ-

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, Devlet Mezarlığı`nda düzenlenen devlet töreniyle toprağa verildi.

Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kuvvet Komutanları, bazı siyasi partilerin temsilcileri, Ankara Valisi Kemal Önal, ATO Başkanı Sinan Aygün, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve DSP`liler katıldılar.

-¨KARAOĞLAN¨ İSMİNİ VEREN ŞEHZADE ŞAHİN DE KATILDI-

Devlet Mezarlığı önünde Ecevit`in naaşının nakledildiği top arabası cenaze marşı eşliğinde tören alanına girerken, hemen ardından eşi Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rahşan Ecevit`in kardeşi Asude Aral ile Emrehan Halıcı da Devlet Mezarlığı`na geldi.

Bülent Ecevit`e ¨Karaoğlan¨ ismini veren Şehzade Şahin isimli vatandaş da, protokolde, Rahşan Ecevit ile birlikte ¨Ailesi¨ yazılı bölümde yer aldı.

Top arabasıyla getirilen Ecevit`in naaşı, Devlet Mezarlığı`nda TSK bandosu ve tören birliğinden oluşan kortejin tören alanında yerini almasının ardından, askerler tarafından omuzlara alındı. Saygı duruşundan sonra kortej, cenaze marşı eşliğinde yürüyüşe geçti.Yürüyüş sırasında bir asker tarafından Ecevit`in fotoğrafı taşındı.

-YAĞMUR ALTINDA DEFNEDİLDİ-

Ecevit`in naaşı, askerlerin omuzlarında, sekizgen anıtın altındaki tören alanına getirildi. Havanın kararması nedeniyle tören alanı ışıklandırıldı.Ecevit`in naaşı, bu sırada başlayan yağmur altında, defnedileceği yerde katafalka alınarak, tabuttan Türk bayrağı çıkarıldı ve naaş, görevliler

tarafından mezara konuldu. Görevliler naaşı koyduktan sonra toprak atmaya başladılar. Bu sırada din görevlilerince dualar okundu.

-81 İLDEN GETİRİLEN TOPRAKLAR NAAŞIN ÜSTÜNE ATILDI-

DSP il başkanları tarafından 81 ilden getirilen topraklar ile KKTC`den ve Ecevit`in babasının kabrinden getirilen toprak, Ecevit`in naaşının üstüne atıldı. Törene katılanlar da mezara toprak attılar.Toprak atmanın sona ermesinden sonra Rahşan Ecevit, mezarın üstüne su döktü.

-BAYRAK RAHŞAN ECEVİT`E TESLİM EDİLDİ-

Bu arada tabutun üzerinden alınan bayrak katlanarak kırmızı bir kadife kutuda Rahşan Ecevit`e teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title