Haberler

Karamürsel'de "Koruyucu Aile" Toplantısı

Karamürsel'de, Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen "Koruyucu Aile" programıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Karamürsel'de, Gönül Elçileri Projesi kapsamında yürütülen "Koruyucu Aile" programıyla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Karamürsel İlçe Kaymakamlığı tarafından Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, koruyucu aile konusunun ülkenin sosyal yapısı bakımından çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Koruyucu ailenin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aileler olduğunu belirterek, bu hizmetin amacının çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

-"Ailesi yetersiz kalan çocuklara sahiplenilmeli"

Yümnü, bazı ailelerin zihinsel, bedensel ya da psikolojik sorunlar veya ekonomik yetersizlikler nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebildiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Böyle durumlarda çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şeklinin, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır."

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Yümnü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocukların, yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, sürekli Türkiye'de ikamet eden, en az ilkokul mezunu 25 - 65 yaşları arasında evli ya da bekar, düzenli bir gelire sahip olan, çocuklu ya da çocuksuz herkesin koruyucu aile olabilir. Karamürsel'de şu anda 9, Kocaeli genelinde 170 koruyucu aile vardır. Bu noktada Türkiye'de 5'inci sıradayız. Unutulmamalıdır ki koruyucu aile yanına yerleştirilebilen, korunan, tehlikeli ortamlardan uzak tutulan her çocuk, sorumluluğu paylaşan herkesin sevinci, başarısı olacaktır."

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu da çocukların en çok ihtiyacı olan şeylerin sevgi ve şefkat olduğunu dile getirerek, koruyucu aile hizmetinin çocuğun sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Karamürsel'de 2 kardeşin koruyucu ailesi olan Havva Taşçı da bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, imkanı olan herkesin koruyucu aile olmasını tavsiye etti.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürlüğü'nde görevli çocuk gelişim uzmanı Meral Sarıtekin tarafından koruyucu aile hizmetleri hakkında bilgilendirme ve tanıtım sunumu gerçekleştirdi.

Programa, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, okul müdürleri, daire amirleri, mahalle muhtarları, okul aile birliklerinin üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karamürsel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title