Haberler

Karamık Gölünde Yapılan Denetimler

Çay İlçe Tarım Müdürlüğünün Karamık Gölünde Yaptığı Denetimlerde, Gölde Kaçak Avlanan Kişilere Ait 212 Adet Balık Tutmak İçin Kullanılan Ağ ve Pintere El Konuldu.

Çay İlçe Tarım Müdürlüğünün Karamık Gölünde yaptığı denetimlerde, gölde kaçak avlanan kişilere ait 212 adet balık tutmak için kullanılan ağ ve pintere el konuldu.

Çay Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamık gölünde yapılan denetimlerde, balık tutmakta kullanılan 212 ağ ve pintere ele geçirildiğini söyledi.

Eber Gölünde 12 ayın tamamında balık avının yasaklandığını ifade eden Başaran, şöyle konuştu:

"Karamık gölünde ticari amaçlı olarak balık tutmak yasak. Sadece olta ile balık avına izin verilmektedir. 15 aralık ile 31 mart tarihleri arasında turna balığı, 1 nisan ile 15 haziran arasında da sazan balığı avlamak kesinlikle yasaklanmıştır. Nedeni ise bu tarihlerde balıkların havyar bırakma mevsimleri olmasıdır. Eber gölünde balık avlanmasının tamamen yasaklanmasının sebebi ise balık neslinin tükenmemesi içindir. Yasağın uygulanması ve denetleme çalışmaları büyük bir hassasiyet içerisinde devam etmektedir."

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title