Haberler

Karaman-Mevlana'Nın, Konya'Ya Göçü Temlisi Canlandırıldı

Mevlana'nın Ailesiyle Birlikte Karaman'dan, Konya'ya Göç Etmesinin 782'nci Yıl Dönümü Nedeniyle Temsili Uğurlama Töreni Düzenlendi.

Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 782'nci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ailesi, Suriye'nin başkenti Şam'dan, Anadolu'ya geçtikten sonra Erzincan'dan sonra Karaman'da konakladı. 7 yıl Karaman'da kalan Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın, daveti üzerine Konya'ya göç etti. Mevlana ve ailesinin Karaman'dan, Konya'ya göç etmesinin 782'nci yıl dönümü nedeniyle temsili uğurlama töreni düzenlendi. Aktekke Cami Bahçesi'nde düzenlenen temsili uğurlama töreni, Konya Devlet Tiyatrosu oyuncaları tarafından canlandırıldı.

Törene, AKP'li Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve yaklaşık 300 kişi katıldı. Temsili canlandırma da dönemin Karaman Valisi Emir Musa, Muhammed Bahaeddin Veled'i ve ailesini Aktekke Cami'nin bahçesinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Hatuniye Medresesi'nin önüne kadar uğurladı.

Temsili uğurlama töreninin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tassavvuf Müziği Topluluğu, sema gösterisi yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title