Haberler

Karaman: Karaman'da Köyler Modern Görünüm Kazanacak

- Karaman Valisi Fatih Şahin, Köylerde Yaşayan Vatandaşların da Şehir İmkanlarına Sahip Olması Gerektiğini Belirterek, 2007 Yılında Tüm Köylerin Modernleştirileceğini Belirtti.

- Karaman Valisi Fatih Şahin, köylerde yaşayan vatandaşların da şehir imkanlarına sahip olması gerektiğini belirterek, 2007 yılında tüm köylerin modernleştirileceğini belirtti.

Vali Şahin, 2007 yılında tüm köy muhtarlarına birer bilgisayar verileceğini ifade ederek, “Köylerimizde devletimizin temsilcileri muhtarlarımıza köylerinin sorunlarını ve dileklerini yetkili makamlara iletebilmeleri için yazışmalarını ve işlemlerin takibini yapabilmeleri amacıyla birer bilgisayar verme projemiz var. Bunun yanında köylerimizde mutlaka olması gereken kütüphane, park, yürüyüş alanları gibi sosyal alanlar oluşturulmalı. Köylerimiz için bir diğer projemiz de köy içi yolların parke taşlarıyla döşenmesi olacak” dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında yapılan numaralama işlemlerinin köylerde tamamlandığını da anlatan Vali Şahin, "Bu sistem sadece sokağa çıkma yasağı uygulaması olmadan nüfus sayımı yapılması odeğil. Bu uygulama herkesin işini kolaylaştıracak. Nüfus sayımı için Karaman merkeze bağlı tüm köylerde altyapı çalışmaları bitirilerek veri girişleri tamamlandı. Hangi köyde kaç hane var. Bu hanelerde kaç kişi yaşıyor. Hepsi teker teker tesbit edildi. Biz bu çalışmalar için Aralık sonu gibi bir hedef belirlemiştik. Ancak bu hedefi 1 ay daha önce yakaladık. Bu konuda merkezde de çalışmalarımız devam ediyor. Merkez belediyemiz 54 mahalleden 37'sinde numaralandırma çalışmalarını tamamladı. Diğer mahallelerde de çalışmalar devam ediyor. İlçe, belde ve köylerimizde numaralandırma çalışmalarında herhangi bir sıkıntı yok. Şehir merkezi daha büyük olduğu için bu çalışmalar biraz zaman alacak” şeklinde konuştu.

(MD-FM)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title