Haberler

Karaman'da 71 Arıcı Belgesini Aldı

Karaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile açılan arıcılık kursuna katılan 71 kursiyer düzenlenen törenle belgelerini aldı.

İl Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleşen törende yapılan açıklamada, Karaman'da 2015 yılında Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı 414 işletmede 49 bin 813 arı kolonisinin olduğu belirtildi.

Arıcılığın geliştirilmesi, üreticilerin daha bilinçli olarak, sağlıklı ve kaliteli bal üretmesi için kurs düzenlendiği ifade edilen açıklamada, "Yarı açık cezaevinde 18 kursiyerin başarılı olarak belge aldığı kursumuzdan sonra, il merkezinde 90 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirilen kurs sonunda ise 75 kursiyerimiz başarılı olarak belgelerini almıştır. Kurslarda arıcılara, bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık, arı sağlığı konularında arıcılık uzmanı tekniker Hasip Turan tarafından bilgi verilmiştir. Kisecik Köyü'nde ise 30 kursiyerin katıldığı arıcılık kursumuz devam etmektedir" denildi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title