Haberler

    Karalama Kampanyası

    Galatasaray’dan 36 başkan, 87 yönetim kurulu geçtiğini söyleyen eski başkan Dursun Özbek, “O dönemlerin hiçbirinde görülmeyen bir karalama kampanyası var. Fakat beni en çok üzen, Galatasaray’a verilen zarar” ifadesini kullandı.

    NEVZAT DİNDAR

    Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek, seçimi kaybetmesinin ardından ilk kez Divan Kurulu'nda konuştu, kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi.

    Görev süresi boyunca kulübe kasa kolaylığı sağladığını dile getiren Özbek, "Başkan değil, başkanın ortağı olduğu bir kurum bir kasa kolaylığı yaptı. Galatasaray'a 90 milyon lira kasa kolaylığı yaptık, giderken senet de aldık. Bizim yaptığımız sadece kasa kolaylığı mı? İş akışını yapabilmek için de yaklaşık 150 milyon lira da kefaletimiz var. Bunu seve seve verdik. İkisini topladığınız zaman yaklaşık 250 milyon lira. Görevi bırakırken elbet kurumsal bazda yapılan bu kasa kolaylığı ve kefaleti, yasalara uygun şekilde teminat altına almanın gereği var. Sayın başkana da anlattım. Hiçbir zaman alacaklarım konusunda Galatasaray'ı zora sokacak bir uygulama içinde olmayacağım. Buradan da taahhüt ediyorum" dedi.

    Kulübe 28 milyon lira borcu olduğuna yönelik açıklamaya da değinen Özbek, "Ben sayın başkana iki tarih vereceğim. Sayın başkan, 3 Ağustos 2016 ve 4 Ağustos 2017 tarihli Sportif AŞ yönetim kurulu kararlarını okuyup, onları buradan söylenmesinin ne kadar sakıncalı olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

    Dursun Özbek, Başkan Mustafa Cengiz ile 23 Ocak'ta bir toplantı yaptıklarını belirterek, " Galatasaray'ın konularını medya üzerinden konuşmanın kulübe büyük zarar vereceğini anlattım. İstediğimiz zaman bir araya gelip sorunları çözebileceğimizi söyledim. Peki sonra ne oldu. Bugüne kadar Galatasaray'dan 36 başkan, 87 yönetim kurulu geçti. O dönemlerin hiçbirinde görülmeyen bir karalama kampanyası var" dedi.

    Kendisini karalamaya yönelik olaylar nedeniyle hukuki çalışmalar başlattıklarını ifade eden Cengiz, "Fakat beni en çok üzen Galatasaray'a verilen zarar... Bunun telafisi yok. Değerli başkan size burada büyük görevler düşüyor. Lütfen mümkün olduğu kadar kullandığınız ifadelere dikkat edin. Önümüzdeki ayın başların UEFA'ya gideceğiz. Sayın başkan UEFA bir haçlı organizasyonu değil. Galatasaray'a zarar verecek konulardan lütfen sakınalım" diye konuştu.

    'Öküzün altında buzağı aramayın'

    Galatasaray'a, Galatasaray Lisesi ile Galatasaray Üniversitesi'ne konaklama sponsoru olduğunu ancak yapılan hizmetler karşısında fatura kesme zorunluluğu bulunduğunu ifade eden Dursun Özbek, bunun karşılığı olarak da yaklaşık 6 milyon liralık bir bağışta bulunduğunu söyledi, "Galatasaray'a verdiğim hizmetlerden, kestiğim faturalardan dolayı kursağımdan bir kuruş geçmemiştir" diyerek bağış dekontlarını Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'a teslim etti.

    Transferde usülsüzlük yapıldığı yolundaki söylentilerin kendisini üzdüğünü belirten Özbek, Ndiaye konusunu şöyle açıkladı:

    "Ndiaye için 7,5 milyon euro bonservis verildi. Kendisinin 2 milyon 750 bin euro da maaşı var. Peki neden 12 milyon olarak yazarsınız? Neden medyaya servis yapıyorsunuz? İyi bir iş yapmışız. Galatasaray aşağı yukarı 6 ayda 8 milyon euro kar etmiştir. Bu güzel bir iştir. Ne yaptığım, kim olduğum bellidir. Hiç öküzün altında buzağı aramayacaksınız. Bu imaları reddediyorum."

    ]

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mustafa Cengiz Galatasaray Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title