Haberler

Karakoç Köyü Muhtarı Seyfettin Çatalçam Açıklaması

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Karakoç Köyü Muhtarı Seyfettin Çatalçam torba yasa ile çıkarılması planlanan muhtar maaşlarının iki kat artırılmasının ciddi sıkıntılar çıkaracağını söyledi.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Karakoç Köyü Muhtarı Seyfettin Çatalçam torba yasa ile çıkarılması planlanan muhtar maaşlarının iki kat artırılmasının ciddi sıkıntılar çıkaracağını söyledi.

Muhtar Çatalçam, "Bana göre muhtarlık özellikle köy muhtarlığı gönül işidir. Torba yasada çıkacak olan muhtar maaşlarının artırılması çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkaracaktır. Bu sıkıntıların ne olduğuna gelince; eskiden hizmet etmek için aday olan insanlar şimdi para için aday olacaklar" dedi.

Çatalçam, "Bizler önceden aday olurken gerçekten hizmet için aday oluyorduk. Şimdi maaş artışı ile beklentiler değişecek, bir bakıma muhtarlık artık bir meslekmiş gibi algılanacak. Köyler bildiğimiz gibi küçük yerleşim yerleri, herkes burada içli dışlı, günlük hayatta birbirleri ile sık sık karşılaşan ve aile bağları kuvvetli insanlar. Bu insanların arasına çıkar meselesi girdiğinde bu ilişkiler bozulacaktır. Bu ve bunun gibi birçok neden yüzünden muhtarlığın çıkar üzerine değil yine hizmet üzerine kalmasını istiyorum. Bunu söylerken şunu da belirteyim muhtarlar arasında en çok paraya ihtiyacı olanlardan da biriyim. Görevimin şuuru ve bilincinde olduğum için bu açıklamayı yapmak gereğini duydum. Muhtarlığın sorumluluk ve yükümlülüklerinin maddiyata dönüşmesine karşıyım bu yüzden çıkan bu yasanın faydasından çok zararının olacağı kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, yürürlük maddesi üzerinde verdiği önergeyle, muhtarların ödenek artışının yürürlüğü 2014 yılına ertelendi. Kabul edilen önergeyle, muhtarların 460 liralık ödenek tutarının 875 liraya kadar çıkarılacağına ilişkin hüküm 15 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldızeli Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title