Haberler

Karakeçili'de Madde Bağımlılığıyla Mücadele Semineri

Karakeçili ilçesinde madde bağımlılığıyla mücadele semineri düzenlendi.

Karakeçili ilçesinde madde bağımlılığıyla mücadele semineri düzenlendi.

Karakeçili Belediyesi toplantı salonunda, Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Danışmanı ve Sosyal Hizmet Uzmanı Büşra Nur Şimşir tarafından verilen seminere, kamu kurumu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şimşir, burada yaptığı konuşmada, insanların özellikle ergenlik döneminde merak, arkadaş ortamı, sorunlara çözüm aramak, farklı gözükmek, bir gruba ait olmak ve eğlenmek gibi nedenlerle sinsi sinsi madde bağımlısı olunduğunu söyledi.

Sigara, alkol ve uyuşturucudan oluşan zararlı maddelerden sigaranın belirli alanlarda içilmesinin yasaklanmasının olumlu bir adım olduğunu belirten Şimşir, şöyle konuştu:

"Bu sayede pasif içiciler korunuyor. Sigara özellikle akciğer kanserine yol açıyor. Alkol de günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Uyuşturucu da beyin ve akıl sağlığının en büyük düşmanı. Bir iki defa kullanmakla kişiyi bağımlı hale getiriyor. Uyuşturucuya başlamada aile içi ve aile dışı etkenler söz konusudur. Ergenlik dönemindeki gençler ve özellikli erkek çocuklar, yakın arkadaş ve ebeveynleri ile sorun yaşayanlar daha kolay madde bağımlısı olabiliyor. Gençlerle sağlıklı ve iyi iletişim kurarak, sıcak aile ortamı sağlanarak, kültürel ve sportif aktvitelere katılımın özendirilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması etkili bir yoldur."

Kaynak: AA / Güncel

Karakeçili Kırıkkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title