Haberler

Karagöz ve Hacivat'ı Temsil Eden "Yüzen Taşlar Heykeli" Açıldı

"Yüzen Taşlar Heykeli", törenle açıldı.

Heykeltıraş Christian Tobin ve ekibi tarafından Bursa Altıparmak Meydanı'na yapılan, Karagöz ve Hacivat'ı temsil eden, 52 tonluk

"Yüzen Taşlar Heykeli", törenle açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, bir kent aksesuarı olan, Karagöz ve Hacivat'ı temsil eden "Yüzen Taşlar Heykeli" için heykeltıraş Christian Tobin ve ekibinin yaklaşık bir yıldır çalıştığını söyledi.

Altepe, dünyanın değişik yerlerinde gördükleri güzellikleri Bursa'ya taşımaya devam ettiklerini belirterek, "Onlardan biri de bu heykeldi. Kentler kültürlerin ve medeniyetlerin yatağıdır. Biz de kentimizin kültür ve tarih başkentine yakışır hale gelmesi için uğraşıyoruz. Heykelin yapıldığı Altıparmak Meydanı güzel bir planlamayla kullanıma hazırlanıyor. 10 gün sonra da burada şelale inşaatı başlayacak. 2 ayda bitecek" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez ise heykelin, "hayalin vücut bulmuş hali" olduğunu dile getirerek, "Hacivat ve Karagöz'ün demirci ya da duvarcı ustası olup olmadıklarının ya da yaşayıp yaşamadıklarının hiç önemi yoktur. Hacivat ve Karagöz birbirine saygı duymayı, hoşgörüyü, tartışarak birlikte yaşanabileceğini dramatize eden iki simgedir" diye konuştu.

Heykeltıraş Christian Tobin de şehirlerin ilgi çekecek cazibe alanlarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve Türk misafirperverliğini gösteren herkese teşekkür etti.

Yüzen Taşlar Heykeli, 4'er metrelik taşlar üzerine 2 metrelik diğer taşların eklenmesiyle oluşturuldu. Toplam ağırlığı 52 ton olan heykelin üst kısmındaki taşlar dönme özelliğine sahip.

Muhabir: Büşra Nur Özcan / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Ahmet Ekici - BURSA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title