Haberler

Artvinli Arıcının, Gürgen Ağacının Gövdesine Yaptığı 16 Metrekarelik Ev İlgi Odağı Oldu

Güncelleme:

Artvin'in Arhavi ilçesinde, arıcı Musa Can (56), turistlerin uğrak yeri olan Mençuna şelalesine giden yol üzerindeki ağacın gövdesine ziyaretçilerin "Ağaç Kondu" adını verdikleri ahşap ev yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken ve yerden 5 metre yükselikte olan eve merdivenle ulaşılabiliniyor.

YERDEN 5 METRE YÜKSEKLİKTE

Arhavi ilçesi Kamilet Vadisi'nde arıcılıkla geçimini sağlayan Musa Can, bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri Mençuna Şelalesi yolu üzerindeki gürgen ağacının gövdesine, 16 metrekarelik ahşap ev yaptı. Yerden 5 metre yükseklikte bulunan ve merdivenle ulaşılabilen ev, 15 bin liraya mal oldu. Ev, şelaleyi görmek için bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, fotoğrafladığı evi, sosyal medya hesaplarından 'ağaç kondu' notuyla paylaşıyor.

"İSTEYENLERE KİRALAYABİLİRİM"

Ağaçta ev hayali olduğunu ve bunu gerçekleştirdiğini anlatan Musa Can, "Eskiden bölgede arıcılıkla uğraştığımız için kovanları bu tür ağaçların gövdelerine koyardık. Çok eskilerden böyle ağaç evimiz vardı. Bu evi de bundan esinlenerek yapmaya karar verdim. Bu sayede anılarımı da bu evle yad etmiş olacağım. Henüz tam olarak bitmedi. Zaman buldukça uğraşıp bu hale getirdim. Yaz döneminde inşallah bitecek. Burada ben de vakit geçireceğim. Çok ilgi görüyor. Gelenler beğeniyor. İsteyenlere kiralayabilirim. Herkesi bu muhteşem doğayı ziyaret etmeye bekleriz" dedi.

"DOĞAYA VE AĞAÇLARA ZARAR VERMEDEN YAPMIŞ"

Mençuna Şelalesi'ne gelen Ali Genç, ağaç gövdesinde yer alan evi gördüklerinde şaşırdıklarını belirterek, "Manzara denildiği kadar varmış, hayran kaldık. Bu kış gününde doğanın tadını çıkarıyor; ama burada bir şey dikkatimizi çekti. O da ağaca yerleştirilen ev. Doğaya ve ağaçlara zarar vermeden ev yapmış. Ovadan geldiğimiz için tabi ki fotoğrafını da çektim. Böyle bir evde doğayla iç içe yaşamak isterdim" diye konuştu.

"HELAL OLSUN"

İstanbul'dan gelen Cantürk Altun da "Arkadaşların tavsiyesi üzerine geldik. Geldiğimize de değdi. Ağaç gövdesinde evi muhteşem bulduk. Helal olsun; adam ağaca ev yapmış, çatısı var, her şeyi var. Keşke bu tür evde yaşama fırsatımız olsa" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Komik - İlginç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (33)

Abdurrezzak:

Yazık. Bir ağaç kaç yılda yetişmektedir. Ağacın bu şekilde kullanılması tamamen zeka dışı bir hareket. Evin acilen sökülmesi ve ağacın özgürlüğüne kavuşması gerekmektedir. Evi yaparken ağacın gövdesine birden fazla çivi çakıldığını düşündükçe çok üzülüyorum. Övünülecek bir konu değil. Çevre korumacıları ne duruyorsunuz. ?

10
9
yanıtYanıtla
alpagut:

üstelik ağırlığıda ağaç taşıyor nasıl zarar vermedim diyor hayret

yanıt0
yanıt1
KRADENİZLİ ÜLKÜCÜ:

KARADENİZ PRATİK ZEKASI AKLI BİLGİSİDİR ÜLKENİN DEMİRİ ÇİMENTOSUDUR KARADENİZ İNSANI PEKİ SİZLER NE HALT YERSİNİZ Kİ. KISKANMAYIN BU GÜZEL İNSANLARI AKILLI OLUN

yanıt0
yanıt0
ADINIZI YAZIN:

KARADENİZ İNSANI O DOĞASI VE COĞRAFYASI NEDENİYLE ÖZVDERİLİ FEDAKAR ÇALIŞKANLIĞYLE HER TÜRLÜ ZORLUĞUN ÜSTÜNDEN GELİYOR . KADINI AYRI MERT CESUR ÇALIŞKAN. ERKEĞİ DE MERT DÜRÜST ÇALIŞKANDIR. KARADENİZLİLER BU ÜLKENİN GERÇEK DEMİRİ UNU ÇİMENTOSUDUR. HELAL OLSUN BU GÜZEL İYÜREKLİ NSANLARA.

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazın:

bulunduğu ortama yakısmamıs ama bir ugras sonunda bence gereksiz ve göz kirliliği yapıyor . . .

7
12
yanıtYanıtla
Ahşap ev:

Doğaya zarar vermeden yapmışmış... Betonla mı yapmış evi?

1
15
yanıtYanıtla
KARADENİZ KARADUR:

KARADENİZ ZEKASI PRATİK AKLI SAYESİNDE. ÜLKENİN DEMİRİ ÇİMENTOSU BU İNSANLAR.

yanıt0
yanıt0
KARTAL:

BENCE ACİLEN İMAR AFFINDAN FAYDALANSIN. . . …………….

12
0
yanıtYanıtla
kartal byeee:

1, 48 boyla nasıl karizmatik olunurki:))))))))

yanıt1
yanıt0
ADINIZI YAZIN:

KARADENİZ İNSANI DOĞASI COĞFRAFYASI İTİBARIYLE TÜM ZORLUKLARA GÖĞÜS GEREN MERT DÜRÜST ÇALIŞKAN İNSANLARDIR KADINI OLSUN ERKEĞİ OLSUN YİĞİT GÖZÜPEK FEDAKAR İNSANLARDIR. BU ÜLKENİN DEMİRİ UNU ÇİMENTOSUDUR BU GÜZEL YÜREKLİ İNSANLAR. HEAL OLSUN.

yanıt0
yanıt0
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title