Haberler

Karadenizliler "Gülcemal"İne Kavuşacak

Trabzon'da, ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan "Gülcemal Dolgu Projesi" kapsamında 762 bin metrekarelik alanda kurulacak yaşam merkezi sayesinde Karadenizliler denizle kucaklaşacak.

TUNCAY BEKAR - Trabzon'da, ismini tarihi Gülcemal Vapuru'ndan alan "Gülcemal Dolgu Projesi" kapsamında 762 bin metrekarelik alanda kurulacak yaşam merkezi sayesinde Karadenizliler denizle kucaklaşacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çömlekçi Tüneli ile Beşirli Mahallesi sahili arasında yapılması planlanan Gülcemal Dolgu Projesi'nin tahkimat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek proje ile başta Trabzon olmak üzere Karadeniz'e önemli bir sosyal donatı alanı ve yaşam merkezi kazandırılacağını dile getirdi.

Projenin planlandığı şekliyle sürdüğünü anlatan Gümrükçüoğlu, "Yaklaşık 800 bin metrekare alanda yapılacak yeni dolgu projesi ile dizayn edilecek sosyal ve kültürel mekanlarla Trabzon'a yeni yaşam alanları kazandırarak vatandaşların denizle buluşmalarını hedefliyoruz." dedi.

Gümrükçüoğlu, projenin Beşirli Mahallesi sahili ile Kemerkaya Mahallesi'ndeki Çömlekçi Tüneli'ne kadar olan alanda gerçekleştirileceğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Beşirli'de devam eden birinci tahkimat alanında işler planlandığı şekliyle devam ediyor. Burada kazanacağımız alanlarda Trabzon halkının ve Trabzon'a teşrif edecek herkesin denizle buluşabildiği, oltasını atıp balık avlayabileceği, kayığıyla gezinebildiği mekanların ortaya çıkacak olması bizleri sevindirdi. Yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak tahkimat çalışmalarının tamamlanması sonrası tarihi Gülcemal Vapuru'nun ismini taşıyan bu güzel proje, bütün sosyal ve kültürel etkinlikleri, tematik alanları ile insanlarımızın oltasını atıp balık tutabileceği yerler dahil olmak üzere vatandaşımızın hizmetine sunulmuş olacak."

Proje, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek

Projenin sadece bir dolgu projesi olmadığını dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu proje, blok halinde bir dolgu değildir. Bu proje, rüzgar yönleri de hesap edilerek adeta sahile bir dantel gibi yerleştirilmiş, halkın denizle buluşmasını sağlayacak önemli projedir. Gülcemal Projesi ile sahilde oluşacak yeni yaşam alanları, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecektir. Bu projede ve diğer projelerimize büyük destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Gülcemal Dolgu Projesi

Trabzon'da Akyazı Stadı ve Spor Kompleksi için yapılan dolgu alanının bitişiğinde hayata geçirilecek "Gülcemal Dolgu Projesi", kent merkezindeki Beşirli ve Kemarkaya mahalleleri arasındaki sahilde yapılacak.

Sadece dolgu işlemi 30 milyon liraya mal olacak projede 3 aşamalı olarak dolgu işlemi yapılacak. Birinci bölümde 138 bin 344 metrekare, ikinci bölümde 494 bin 231 metrekare, üçüncü bölümde ise 129 bin 544 metrekare alanda dolgu yapılacak. Proje kapsamında ilk bölümdeki dolgu işlemi sürüyor. Projenin dolgu işlemlerinin 2017'de tamamlanması öngörülüyor.

Karadeniz sahil yolunun deniz tarafında yapılacak projenin tamamlanmasıyla denize doğru eğimli olarak hazırlanacak rıhtımlarda insanlar oltayla balık tutabilecek. Rüzgarın yönü de hesap edilerek hazırlanan projenin tamamlanmasıyla vatandaşlar, deniz kenarında gezinti yapıp plajlarda denize girebilecek.

Yıldızlı ve Akyazı mahalleri arasında faaliyet gösteren balıkçılar için de estetik bir balıkçı barınağı yapılacak. Ayrıca, sahilde ağaçlandırılacak bölümlerde kurulacak sosyal alanlarda vatandaşlara dinlenme, piknik yapma ve denizle buluşma imkanı sunulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karadeniz Çömlekçi Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title