Haberler

Karadenizli Oto Kaporta Ustasının Büyük Marifeti

Trabzon'da Oto Kaportacılığı Yapan Hüseyin Sezgin, Müşterilerinden Gelen Talepler Üzerine 4x4 Yük Taşıyan İş Makinesi İmal Ederken, Şimdiki Hedefini İse Uçan Bir Otomobil Yapmak Olarak Belirledi.

Trabzon'da oto kaportacılığı yapan Hüseyin Sezgin, müşterilerinden gelen talepler üzerine 4x4 yük taşıyan iş makinesi imal ederken, şimdiki hedefini ise uçan bir otomobil yapmak olarak belirledi.

Trabzon Büyük Sanayi Sitesi'nde yaklaşık 40 yıldır oğlu Mustafa Sezgin ile birlikte oto kaportacılığı yapan Hüseyin Sezgin, müşterilerinden gelen talep üzerine ilkini 1999 yılında ürettiği ve iş makinesi olarak tanımladığı 4x4 araçların bugün yedincisini üretti. Hüseyin Sezgin, tamamen kendi imalatı olan ve taş yiyen böcek anlamına gelen Süper Ganbo ismini verdiği aracın daha ziyade köy işlerinde, fındık bahçelerinde kullanıldığını belirterek, aracı kullananların memnuniyetlerini ifade ettiğini söyledi.

Yaklaşık 2 ton yük taşıyan Ganbo'nun daha önceki üretimlerinin en özelliklisi olduğunu kaydeden Hüseyin Sezgin, Ganbo'nun bir araçta olması gereken bütün özellikleri taşıdığını ifade etti. Tamamen köy işlerinde kullanılmak üzere tasarlanan Ganbo'yu kadınların da kullandığını ve çok memnun olduklarını vurgulayan Sezgin, "Daha önce imal ettiğimiz 6 aracı köylerde kullananlar çok memnunlar. Kadınlar bile bu aracı rahatlıkla kullanabiliyor. Kazmalarını küreklerini kasaya koyarak tarlaya bağa, bahçeye

gidiyorlar. Bize de dua ediyorlar" dedi.

Araca taş yiyen böcek anlamındaki Ganbo ismini verdiğini anlatan Hüseyin Usta, "Ganbo ismini internetten araştırarak buldum. Taş yiyen böcek anlamına geliyormuş. Böcek aç kaldığında taş yiyerek hayatta kalabiliyormuş. Bu araç da yollarda kalmadığı ve her türlü arazi şartlarında rahatlıkla kullanıldığı için bu ismi uygun gördüm" diye konuştu.

İlkokul mezunu olduğunu ancak 40 yıldır sanayide çalıştığını belirten Hüseyin Sezgin, şimdiki hedefinin ise uçan otomobil yapmak olduğunu dile getirdi. Hüseyin Usta, "Bunu çok ciddi olarak düşünüyorum. Mesela trafik sıkıştığında havalanarak gidecek bir otomobil üretmeyi düşünüyorum. Ama projelendirmekte sıkıntılar yaşıyorum. Gerekli imkanlarım olsun onu da yaparım" dedi.

Sanayideki arkadaşlarının da kendisine fikir anlamında yardımcı olduğunu belirten ve kendilerine teşekkür eden Hüseyin Usta, en çok da sanatkar olmayanların yaptığı eleştirilerden rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Hüseyin Usta, yaklaşık 5 bin YTL'ye mal olan aracın talep gelmesi durumunda bir aylık bir sürede imal edebileceğini kaydederek, şu anda Trabzon dışından da talepler geldiğini ifade etti.

(EK-MU-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title