Haberler

Karadenizli Balıkçılara Kar Engeli

Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamıyor Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı Sağlam: "4 gündür denize açılamıyoruz, havaların düzelmesini bekliyoruz"

Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle balıkçılar denize açılamıyor.

Gülyalı Balıkçı Kooperatifleri Başkanı İnan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "4 gündür denize açılamıyoruz, havaların düzelmesini bekliyoruz" dedi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle denizde oluşan dev dalgaların balıkçılar açısından risk oluşturduğunu belirten Sağlam, "Bir kaç gündür tüm yurtta etkisini gösteren kar yağışı bölgemizde de etkisini sürdürüyor. 3-4 gündür kar yağışı nedeniyle balıkçılarımız denize açılamıyor. Bütün balıkçılarımız kayık, tekne ve gemilerini limanlarda bekletmek zorunda kaldı. Balıkçılarımız denize açılamadığı için de tezgahlarda hamsi ve balık kalmadı. Havaların düzelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Sağlam, denize açılamayan gır gır teknelerindeki personelin durumdan olumsuz etkilendiğini sözlerine ekledi.

Balıkçılar havanın düzelmesini gemilerde bekliyor

Öte yandan Kumbaşı balıkçı barınağındaki bir çok balıkçı havaların düzelmesini gemide bekliyor.

Denize açılamadıkları için gemide vakit geçirmeye çalışan balıkçılardan Hasan Kuru, kar yağışının başladığından beri denize açılamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bir kaç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle maalesef denize açılamıyoruz. Teknede 15-20 personel havaların düzelip denize açılmayı bekliyor. Biz ekmeğimizi denizden kazanıyoruz. Denize açılamayınca herkes mağdur oluyor. Hem biz mağdur oluyoruz hem de vatandaş. Şu anda bir çok tezgahta balık bulunmuyor. Bulunan tezgahlarda ise fiyatlar adeta tavan yapmış durumda. Temennimiz önümüzdeki günlerde yeniden denize açılarak bol bol hamsi tutmak. Bunu adeta dört gözle bekliyoruz."

İsmet Saka da, denize açılamadıkları için günü uyuyarak ve arkadaşlar arasında oyun oynayarak geçirdiklerini belirtti. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Gülyalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title