Haberler

Karadeniz ve Hazar Bölgesinde Ekonomik İşbirliği Birinci Yılında

Tüsiad'ın Öncülüğünde; Bölge Ülkelerinde Piyasa Ekonomisi ve Demokrasinin Geliştirilmesi Hedefiyle Kasım 2006'da İstanbul'da Kurulan "Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği" (Ubcce) Birinci Yılını Doldurdu.

Bölge ülkelerinde piyasa ekonomisi ve demokrasinin geliştirilmesi hedefiyle TÜSİAD öncülüğünde 27 Kasım 2006'da İstanbul'da kurulan "Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Uluslararası Birliği" (UBCCE) bir yılı geride bıraktı.

     UBCCE'den, birinci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan açıklamada Karadeniz ve Hazar Bölgesi'nin tek bağımsız ve gönüllü iş dünyası birliği olarak Birliğin, geçen bir yılda olduğu gibi ileride de, bölge ülkeleri iş dünyasının sesini duyuracağı bir platform oluşturacağına ve önemi her geçen gün artan bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına destek sağlayacağına olan inanç dile getirildi.

UBCCE'nin 2007-2009 döneminde başkanlığını yürüten TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da başta Ekim ayı başında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen UBCCE I. İş Forumu olmak üzere, geçtiğimiz bir yıl içerisinde Birliğin başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğini vurguladı. Yalçındağ, "UBCCE'nin jeostratejik önemi yadsınamaz bir biçimde artan Karadeniz ve Hazar bölgesinde piyasa ekonomisinin daha iyi işlemesine yönelik çalışmalar gerçekleştirerek, üye ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayacağına ve bu sayede demokrasinin yaygınlaşması, bölgesel barış ve istikrarın yakalanması yönünde çabalara olumlu etkide bulunacağına inanıyorum" dedi.

TÜSİAD'ın 2007-2009 döneminde başkanlığını üstlendiği İstanbul merkezli Birlik halihazırda Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Iran, Kazakistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye ve Yunanistan olmak üzere 13 ülkeden 17 bağımsız ve gönüllü iş dünyası örgütünü bir araya getiriyor.(ANKA)

(NÇ/NB/VÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title