Haberler

Karadeniz Sahillerindeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Güncelleme:

Karadeniz sahillerinde görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı hayat kurtarma timi, kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Yaz sezonunda bir çok boğulma olayının yaşandığı Karadeniz sahillerinde görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı hayat kurtarma timi, kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi'ne bağlı Hayat Kurtarma Timi, Marmara Denizi ve Kandıra'nın Karadeniz sahillerinde görev yaparak boğulma tahlikesi geçiren vatandaşların yardımına koşuyor.

Bu kapsamda can kurtaran ekibinin kurulduğu 2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde boğulma tehlikesi geçiren 2 bin 775 kişi kurtardı.

İzmit Körfezi ve Kandıra'da 8 sahil bölgesinde görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'ne bağlı KOSKEM Hayat Kurtarma Timi, 245 kişilik ekiple boğulma olaylarına müdahale ediyor.

Hayat Kurtarma Timi, boğulma vakalarına daha hızlı müdahale edebilmek için zaman zaman Karadeniz sahillerinde gerçeğini aratmayan tatbikatlar gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda zodyak bot, ambulans, jetski ve arazi araçlarının da kullanıldığı tatbikatta, boğulma tehlikesi geçiren bir vatandaşın kurtarılma anı canlandırıldı.

Tatbikatta KOSKEM'de görevli ekiplerce kurtarılan kişi, sahilde sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

8 bölgede faaliyet yürütülüyor

AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, KOSKEM olarak, Karamürsel Altınkemer, Ereğli Kumyalı, Darıca Bayramoğlu plajı ile Karadeniz sahilleri Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız ve Cebeci plajları olmak üzere 8 bölgede can kurtaran projesi yürüttüklerini söyledi.

KOSKEM personeli ile gönüllülerden oluşan 245 kişilik bir ekiple her gün 10.00-18.00 saatleri arasında görev yaptıklarını anlatan İslamoğlu, "Hizmete başladığımız 2005'ten önce Karadeniz sahillerinden her sezon 60 kişiye varan boğulma vakaları olurdu. 2005'te, Büyükşehir Belediyemizce can kurtaranlık hizmeti vermeye başladığından bu yana boğulma oranlarında yüzde 80-90'lara varan azalma görülmektedir. Geçen yıl görev yaptığımız 8 bölgede 632 vatandaşımızı, 2005 yılından bugüne de toplam 2 bin 775 kişiyi boğulmaktan kurtardık."

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Denizi Karadeniz Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title