Haberler

Karadeniz Sahilleri Temiz

Güncelleme:

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kerpe, Kovanağzı ve Karadeniz sahillerinden alınan verilere göre deniz suyu çok temiz ve iyi kalite yüzülebilir.

Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün haftalık olarak yaptığı analizler sonucu Karadeniz sahillerinin yüzmek için çok temiz ve iyi kalitede olduğu vurgulandı. Bazı basın organlarında yer alan 'Kerpe'de lağım suyunda yüzüyorlar' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmağı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün verileriyle bir kez daha kanıtlandı.

ANALİZLER GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI: DENİZ TEMİZ

Deniz sezonunun açıldığı 28 Mayıs tarihinde başlatılan, haftalık olarak yayınlanan ve halen devam analiz çalışmaları 6 haftalık dilimde gerçekleştirildi. Bu zaman zarfında Kerpe ve Kovanağzı sahillerinde tehlike sınırı 2000 olan Fekal Koliform (FC) değeri ortalama olarak 300-400 seyretti. Yalnızca şiddetli yağışın görüldüğü ve analizin yapıldığı tarih olan 23 Temmuz haftasında 2000 sınırını aştı. Yetkililer bu aşımın aşırı yağışlardan kaynaklandığını bildirdi.

HABERDEKİ DİKKAT ÇEKİCİ AYRINTI

Yapılan haberde 23 Temmuz haftasına ait bilgilere yer verilirken haberin yayınlandığı tarihten 3 gün önce elde edilen verilere yer verilmemesi de dikkat çekici bulundu. 30 Temmuz tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı analizde Fekal Koliform (FC) değeri Kovancağız'da 200 ve Kerpe'de 350 olarak ölçüldü. Mikrobiyolojik parametrelere göre bu veriler 'iyi kalite yüzülebilir' anlamı taşıyor.

9 Temmuz'daki ölçümlerde ise Kerpe'de Fekal Koliform (FC) değeri 0 (sıfır) olarak ölçüldü. Bu da 'çok temiz' olarak adlandırılıyor. 23 Temmuz'dan önceki ve sonraki haftalardaki verilerin dikkate alınmayarak sadece yağmur yağan haftadaki verilere dayanarak haber yapılması art niyet göstergesi olarak vurgulanıyor.

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra'da gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla ilçenin içmesuyu ve atıksu hatlarını yenileyerek tamamlıyor. Karadeniz sahillerini daha da temiz hale getirecek çalışmalar kapsamında atıksu artıma tesisleri de devreye alınıyor. İSU tarafından Kandıra bölgesi ve sahillerine yaklaşık olarak 100 milyon TL'lik yatırım yapılıyor.

KANDIRA SAHİL BÖLGESİ ALT YAPI ÇALIŞMALARI

Kandıra sahillerinin sağlıklı altyapıya kavuşturulması amacıyla 2011 ve 2012 yıllarını kapsayan 3 ayrı ihale toplamı ile Kefken, Kerpe, Cebeci, Mithatpaşa, Kumcağız, Kurtyeri, Kovanağzı içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı yatırımları devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Kandıra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title