Haberler

Karadeniz'in En Büyük Serasında Üretim Başladı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir şirket tarafından yapılan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük serası özelliği taşıyan serada ilk ürünler dikildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir şirket tarafından yapılan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük serası özelliği taşıyan serada ilk ürünler dikildi.

Melik Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle kurulan biri 27, diğeri 48 dönümlük iki parselden oluşan seralara ilk ürünler dikilerek üretim için ilk adım atıldı.

Yoğunlukta domates ve biber üretilen serada ayrıca patlıcan, salatalık gibi ürünlerde yetiştirilecek. İlk etapta 10 bin ton domates almayı hedefleyen firma, ardından üretimi artırmayı hedefliyor. İçerisinde soğuk hava deposu ve paketleme tesisi de yapılacak seranın toplam maliyetinin 10 milyon lirayı geçtiği bildirildi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ve Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, serayı ziyaret ederek incelemede bulundu.

Yetkilerden bilgi alan heyet, yapılan sistemin Karadeniz'de bir ilk olduğunu ifade etti. Yılda 8 ila 9 defa ürün almayı hedefledikleri belirten firma yetkilileri, kurulan sistemde iyi tarım uygulamaları yapıldığını ve bütün sistemin bilgisayarla sürekli kontrol edildiğini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Bölgesi Samsun Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title