Haberler

Karadeniz havzasında afetlerin önlenmesine ilişkin projenin açılışı İstanbul'da yapıldı

Güncelleme:

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce, ormanlardaki yangın ve sel gibi doğal afetlerle ilgili erken uyarı sisteminin kurulması ve izlenmesi amacıyla hazırlanan "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" (Co-PREVENT) projesinin açılış programı yapıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünce, ormanlardaki yangın ve sel gibi doğal afetlerle ilgili erken uyarı sisteminin kurulması ve izlenmesi amacıyla hazırlanan "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" (Co-PREVENT) projesinin açılış programı yapıldı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğündeki programda konuşan Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Şahan, Avrupa Birliği'nin "Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı"nın ikinci teklif çağrısı kapsamında, "Karadeniz Havzasında Afet Önleme ve Çevresel İzleme İçin İşbirliği" projelerinin desteklendiğini söyledi.

Projenin; Türkiye, Bulgaristan, Moldova ve Yunanistan'dan dört kamu kurum ve kuruluşunun iş birliğinde uygulanmaya başlandığını aktaran Şahan, şöyle konuştu:

"Co-PREVENT/Ortak Önleme kısaltma adıyla yürütülen projemizin amacı, Karadeniz havzasında ortaya çıkan acil durumların izlenmesi, önleme ve gerekli önlemleri almaktan sorumlu dört uzman kurumun arasında sürdürülebilir ortaklığın geliştirilmesidir. Co-PREVENT projesi, çevre konusunda veri paylaşımı ve sınır ötesi bilgi alışverişi için sistemlerinin iyileştirilmesini ve erken uyarı için ortak yenilikçi mekanizmaların geliştirilmesini hedefleyen kurumları bir araya getirmiştir."

Projenin uygulama süresinin 2 yıl olduğunu, Kasım 2023'te sona ermesinin beklendiğini kaydeden Şahan, proje kapsamında, her bir ortak ülkede önemli kapasite artırma ve yatırım faaliyetlerinin yapılmasının beklendiğini söyledi.

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve İstanbul'u kapsayan Türkiye kısmındaki proje ayağında her biri yeni nesil kameralı 8 mobil orman yangını gözetleme kulesinin ve termal kameralı drone alımlarının planlandığını anlatan Şahan, "Tüm alıcılardan gelen veriler, proje kapsamında geliştirilen özel yazılımla Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde kurulan merkezde takip edilecektir. Projenin temel sonucunda, ortak çevre ve afet izleme sisteminin kurulması, bölgedeki sel ve orman yangını tehditleri ile herhangi bir doğal orman hastalığı için güncel veri paylaşımının sağlanması vardır." diye konuştu.

Taşkınların önlenmesi için Bulgaristan ve Yunanistan'ın hedef belediyelerinde sel izleme ve uyarı sistemlerinin kurulacağını dile getiren Şahan, Moldova'da ise kişilere yönelik TETRA sistemine uyumlu uyarı sisteminin kurulacağını vurguladı.

Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 839 bin avro, AB'nin hibe tutarının ise 772 bin avro olduğunu anlatan Şahan, AB tarafından İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne sunulan hibe miktarının da 304 bin avro olduğunu söyledi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve Proje Yöneticisi İkram Çelik ise projenin detaylarıyla ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Karadeniz İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title