Haberler

'Karadeniz Gençlerle Şenleniyor' Paneli

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spora Yapılacak En Büyük İhanetin Spora Siyaset Bulaştırmak Olduğunu Vurgulayarak "Biz Sporun Partiler ve Kurumlar Üstü Olduğunu Biliyor ve Spora Leke Getirecek Her Görüşü Dışlıyor, Spordan Uzak Tutuyoruz" Dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, spora yapılacak en büyük ihanetin spora siyaset bulaştırmak olduğunu vurgulayarak "Biz sporun partiler ve kurumlar üstü olduğunu biliyor ve spora leke getirecek her görüşü dışlıyor, spordan uzak tutuyoruz" dedi.

2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon, Rize ve Giresun'da yapılacak 1. Karadeniz Oyunları kapsamında Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen 'Karadeniz Gençlerle Şenleniyor' konulu panel, Usta Park Otel'de yapıldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı İhsan Öksüz'ün yönettiği panele Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve oyunlar gönüllüleri adına Gökçe Kılıçarslan katıldı.

Bakan Özak, uluslararası spor organizasyonlarının önemine işaret ederek bu tür organizasyonların düzenlendikleri ülkelerin tanıtımından başka ülkeler arasında da dostluk köprüleri kurulmasına yardım ettiğini söyledi. Olimpiyatların gelişmişliğin göstergesi olduğunu ve Türkiye'nin hedefinin de her zaman olimpiyatlar olması gerektiğini belirten Bakan Özak, olimpiyatların sporun ve yapıldıkları bölgenin gelişmesine katkı sağladığını kaydetti. Karadeniz Oyunları ile ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını

dile getiren Özak, "Oyunlarla ilgili bütün hazırlıklar tamamlandı. Artık buraya gelecek 3 bin 500 sporcunun buradan iyi izlenimlerle ayrılmalarını sağlamaktan başka yapacak iş kalmadı. Görevimiz Trabzon'u bundan böyle küçük olimpiyatların yapılacağı bir şehir haline getirmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise spor organizasyonlarını almak ve düzenlemenin kolay olmadığını, bu tür organizasyonları almak için sadece paranın da yeterli olmadığını belirterek, spor tesislerinin ve kararlılığın gerektiğini söyledi. Karadeniz Oyunları'nı almanın çok zor olmadığını ancak 2011 Gençlik Yaz Olimpiyatları'nı alırken çok zorlandıklarını kaydeden Atalay, Türkiye'yi baştan başa bir spor ülkesi yapmak istediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti.

"Biz sporun partiler ve kurumlar üstü olduğunu biliyor ve spora leke getirecek her görüşü dışlıyor, spordan uzak tutuyoruz" diyen Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Demek ki sporu, sporun gerektirdiği şekilde yaparsanız herkes size destek olur. Spora yapılacak en büyük ihanetin spora siyasetin bulaştırılması olduğunu biliyoruz. Biz bu anlamda siyaseti sporun dışında tuttuk ve herkesin desteğini sağlamaya çalıştık. Bunu da başardık."

Atalay, Karadeniz Oyunları'nın yorucu olacağını ama herkesin üzerine düşeni yapması durumunda oyunlardan yüz akıyla çıkacaklarına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

Oyunları almaktan daha önemli olanın oyunlardan başarılı bir şekilde yüz akıyla çıkmak olduğunun altını çizen Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon'un halen Rahip Santoro ve Gazeteci Hrant Dink cinayetleriyle anılmak istendiğini belirterek bu anlamda oyunların bu kötü imajı silmek için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Trabzon'da Kurtlar Vadisi dizisinin bazı bölümlerinin çekilmek istenmesine de tepki gösteren Canalioğlu, yapılan girişimlerden sonra bunun yerine kentin kültürel

yapısını öne çıkaracak dizilerin çekilmesi hususunda yapımcı şirketle anlaşma sağlandığını söyledi.

Oyunlarda gönüllü olarak çalışacaklar adına panele katılan Gökçe Kılıçarslan da 890 gönüllü ile birlikte oyunların en güzel şekilde düzenlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Panelistler, daha sonra dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.

(GÖK-MU-EYB-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title