Haberler

Karadeniz Gaz Temsilcisi Tamer Akaslan:

Aksa Holding'e Bağlı Karadeniz Gaz Temsilcisi Tamer Akaslan, Türkiye'nin En Ucuz Doğalgazını 2007 Yılı Sonunda Rize ve Trabzon'da Vatandaşın Hizmetine Sunacaklarını Söyledi.

Aksa Holding'e bağlı Karadeniz Gaz Temsilcisi Tamer Akaslan, Türkiye'nin en ucuz doğalgazını 2007 yılı sonunda Rize ve Trabzon'da vatandaşın hizmetine sunacaklarını söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen ihale ile Rize-Trabzon ve Trabzon'un Akçaabat İlçesinin doğalgaz dağıtım ihalesini kazanan Karadeniz Gaz, Rize'de alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezinde döşenmesi planlanan 50 kilometre uzunluğundaki ana boru hattının 25 kilometrelik kısmı tamamlanırken kalan kısmın borularını döşeme çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz Gaz Temsilcisi Tamer Akaslan, 2007 yılı sonunda Rize'yi doğalgaza kavuşturmak istediklerini belirterek "Bizim alt yapı çalışmalarımız yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak. BOTAŞ'ın çalışmalarının bu tarihe kadar tamamlanacağını öğrendik. Bir aksilik yaşanmazsa Rizeli 2007 sonunda doğalgaza kavuşacak. Rize'de ilk etapta 100 pilot bina tespit ettik. Kamu kurum ve kuruluşları ile fabrikalarla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Bina yöneticileri ve kurum temsilcilerini toplayarak bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini anlatan Akaslan, "Bu toplantıda doğalgaz kullanımı, avantajları ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Bu ay içerisinde abone çalışmalarına başlayacaklarını belirten Akaslan, ilçelere doğalgaz verilmesi konusunda henüz bir adım atılmadığını söyledi.

Rize'nin ilçelerinden doğalgaz konusunda yoğun talep aldıklarını anlatan Akaslan, şöyle konuştu: "Ancak bu konuda firma olarak bir yetkimiz yok. Bizim çalışma sahamız ihale gereği Rize, Trabzon ve Trabzon'un Akçaabat ilçesi. BOTAŞ, 2008 yılı yatırımları kapsamında Rize'nin ilçelerini değerlendirirse bu yönde çalışmalarımız olur. Rize'de bulunan çay fabrikalarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikaların bir bölümüne borularla doğalgaz taşıyabileceğiz. Borularla ulaşamayacağımız fabrikalara ise

LNG olarak adlandırılan sıvılaştırılmış doğalgazı taşıma yoluyla ulaştıracağız."

Akaslan, Karadeniz Gaz olarak Türkiye'nin en ucuz doğalgazını bölgeye satacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Akaslan, bu yıl içerisinde Rize'de abone hedeflerinin 4500 olduğunu sözlerine ekledi.

(GF-ÖS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title