Haberler

Karadeniz Fıkrası Gibi! Sinoplu Mucit, Buzdolabıyla Evini Çok Ucuza Isıttı

Güncelleme:

Sinop'ta Karadeniz fıkralarını aratmayan bir keşfe imza atıldı. Bir vatandaş buzdolabını kalorifer sistemine entegre ederek 150 liraya evi ısıtmayı başardı.

Sinop'un Ayancık ilçesinde Karadeniz fıkralarını aratmayan bir keşfe imza atıldı. Bir vatandaş buzdolabını kalorifer sistemine entegre ederek evi ısıtmayı başardı. Cengiz Uğurluel isimli vatandaşın ise şu an tek isteği projesine sahip çıkılması.

HEM ISITMA HEM SOĞUTMA YAPIYOR

Güneş enerjisi ve kalorifer ustası Cengiz Uğurluel, buzdolabı motorunu ters bağlayıp suyu ısıtarak kalorifer peteklerine gönderen bir sistem geliştirdi. Ters bağlandığında ısıtma yapan sistem, doğru bağlandığında ise soğutma yapabiliyor.

Karadeniz Fıkrası Gibi! Sinoplu Mucit, Çok Düşük Maliyetle Buzdolabıyla Evini Isıttı

MALİYETİ 160 İLE 200 TL ARASINDA

Buzdolabı motorunu ters bağlayıp ısıtmada kullanan Uğurluel, 160 ila 200 TL'lik bir elektrik faturasıyla ev ısıtabildiğini belirtti. Uğurluel yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 30 senedir güneş enerjisi ve kalorifer işiyle uğraşmaktayım. 2014 yılından beri de buzdolabı motoruyla kalorifer yapabilmek için bir AR-GE çalışmam var.

Karadeniz Fıkrası Gibi! Sinoplu Mucit, Çok Düşük Maliyetle Buzdolabıyla Evini Isıttı

Bunu da neticelendirdik. Şu anda evde kullanılan buzdolabının bir değişiğiyle suyu ısıtıp kalorifer şeklinde evi ısıtabiliyoruz. Sistemiz bu hale geldi. Ortalama 150 -160 lira arasında bir elektrik harcamasıyla bir ev ısınabiliyor" dedi.

PROJEYE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYOR

Uğurluel sistemin çalışmasını şöyle anlattı, "Buzdolabı motorunu soğutmada değil de ısıtmada kullanıyoruz. Sistem ısıttığı gazı batarya yardımıyla suyun içerisinde dolaştırıyor ve ısısını enerjisini suya bırakarak suyu ısıtıyor. Sistemimiz bu şekilde çalışıyor. İstenilirse bu sistemle evi aynı zamanda ters çalıştırdığımızda soğutabiliyoruz.

Karadeniz Fıkrası Gibi! Sinoplu Mucit, Çok Düşük Maliyetle Buzdolabıyla Evini Isıttı

YENİ PROJESİ ENERJİDE DEVRİM OLACAK

İstenilirse evi ısıtıp, soğutup aynı zamanda eve kaynar su da verebiliyoruz. Şimdi yeni bir çalışmamız da var, bitmek üzere. Makine çalıştığı zaman kendi elektriğini üretebilecek. Allah nasip ederse 1 Kw'lık elektrik üretecek. Bu da enerjide bir devrim olacak. Biz değerli büyüklerimizden bu projeye sahip çıkmalarını ve bize destek vermelerini bekliyoruz bu aşamada."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Ayancık Sinop Komik - İlginç Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

abc:

Tebrik ederim. Umarım projenizin geliştirilmesi devletimiz maddi imkan sağlar.

29
2
yanıtYanıtla
mahmutas:

buzdolabı motorunu kalorifer bağlamış, doğalgaz faturası 200 tl geleceği yere elektrik faturası 200 gelecek. adama sormazlar mı biz neden doğalgaz kullanıyoruz diye? elektrik fazla kullanıldıgında cevreye zarar veriyoruz, doğalgazın zararı yok be adam! ortada bi icat yok hem, buzdolabı motorunu kalorifere bağla, ee sonra ben icat yaptım devlet büyükleri bana sahip çıkın. yakında CIA beni öldürecek de der bu. ulan!!!!

2
23
yanıtYanıtla
uhur:

helal olsun

21
2
yanıtYanıtla
Makina Mühendisi:

Vatandaşı tebrik ederim, belli ki çalışkan biri ve bu çalışmasıyla şu anda piyasada 10000+ TL ye satın alınabilen ısı pompası sisteminin mevcut donanımla nasıl ucuza mal edilebileceğini bulmuş. Aynı bu zamanda bu haberi yapanların az zekaya sahip olmaları buna fıkra demelerine yol açmış.

16
1
yanıtYanıtla
Temel:

Bu yeni bi icat değil buna dünyada klima deniyor uşağum

10
7
yanıtYanıtla
KUZEY ATEŞDAĞLI:

Fikra gibi ne ya boş lafları ne çok seviyorsunuz adam gayet akıllı iş yapmış fıkra ne alaka

11
3
yanıtYanıtla
Onur:

Aslinda sistemi buzdolapçiya yaptiriyor. Kendi imal etmiyor bunlar zaten hazir piyasada var teknik bilgiyle yapilabilir Asil sorun bu tip eski sistem komprösörlerin enerji düşmani olmasi Bence en güzeli yalitimli yeni bir eve geçip invertör kilima kullanmak aylik size maliyeti 50 tl geçmez

7
4
yanıtYanıtla
Hakan YILDIRIM:

ISI POMPASI derler buna ve binlerce örneği vardır. ticaridir erişilmesi kolaydır. Bu haber içi boş bir haberdir. Eğer mucit icadını kalori cinsinden elde ettiği değeri, girdi enerjisi ile değerlendirip COP değerini açıklamış olsaydı, bu haberi okur iken profesyonel biri olarak çok gülmezdim.

5
4
yanıtYanıtla
Hakan Soydan:

Yeni bir buluş fîlan yok aslında... A dan Z ye tehlike arz eden bir tablo.. Tüpgazi senmi buldun ve adam ayrıca onun orada ne işi var. buzdolabını senmi buldun da motorunu ters bagliyorsun.. Kazanı senmi geliştirdin... Var olanlarla buluş olmaz... Kimsenin aklına gelmedi s eninmi aklına geldi...

5
3
yanıtYanıtla
Hakan Boydan:

Nasılsın, iyi misin !?Ruh sağlığın nasıl !? İlaçlarını aldın mı !? Otomobili yapan adam, tekerleği de icat etmişti, haberin var mı ! Hem zaten bu adam elektriği de bulmamış !!!

yanıt0
yanıt1
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title