Haberler

Karadeniz'de İlk 'Konuşan Kütüphane'

Samsun Valiliği Bünyesinde Kurulan Samsun Engelliler Koordinasyon Merkezi (Sekom) Projesi Kapsamında '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' Sebebiyle Karadeniz'de İlk Olarak Görme Engellilere Yönelik 'Konuşan Kütüphane' Açıldı.

Samsun Valiliği bünyesinde kurulan Samsun Engelliler Koordinasyon Merkezi (SEKOM) projesi kapsamında '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' sebebiyle Karadeniz'de ilk olarak görme engellilere yönelik 'Konuşan Kütüphane' açıldı.

Samsun Telekom İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Gazi İl Halk Kütüphanesi'nde kurulan 'Konuşan Kütüphane' açılışına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Telekom İl Müdürü İsa Ömür, Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Sedat Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Konuşan Kütüphane'ye toplam 20 bin YTL harcamaya yapıldığı belirtildi.

Valilik olarak engelli vatandaşların önündeki engellerini kaldıracaklarının belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle engelli kardeşlerimizin hayatını ve geleceğini kolaylaştıracağız. Gerek Samsun'da gerekse Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. SEKOM olarak oluşturulan projenin hayata geçirilmesinden mutlu olduğumu belirtmek istiyorum" dedi. Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Yılmaz, katkılarından dolayı Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na şirk takdim etti.

Kütüphane içerisinde Jaws programlı 4 tane bilgisayar, 3 tane az görenler kişiler için büyüteçli okuma aygıtı ve çeşitli, görme engelliler için okuma kitapları bulunduğu açıklandı. Geliştirilen sistemle, az görenler engelliler için kitapların tarayıcı aracılığıyla bilgisayara okutulup, sonra sesli olarak okutulan kitapları dinleme imkanının sağlandığı belirtildi.

(OE-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title