Haberler

Karadeniz'de Çevre Kirliliği

Batı Karadeniz Bölgesi'nde Meydana Gelen Şiddetli Fırtına Sonrasında Bartın'ın Turistik Beldesi İnkumu, Çevre Kirliliğiyle Karşı Karşıya Kaldı. Bartın Irmağı'na Atılan Çöpler Fırtına ile Birlikte Dalgalarla Sürüklenerek Sahile Kadar Ulaştı.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen şiddetli fırtına sonrasında Bartın'ın turistik beldesi İnkumu, çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldı. Bartın Irmağı'na atılan çöpler fırtına ile birlikte dalgalarla sürüklenerek sahile kadar ulaştı.

Bartın'ın turistik mekanlarından İnkumu beldesi, fırtına sonrası çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldı. Liman girişinden gelen ırmaktaki kirlilik denize ulaşarak kötü bir görüntü oluşturdu. Yine yağmur sularıyla birlikte Bartın Irmağı'na atılan tıbbi atık ve çöpler sahile kadar ulaştı. Çöplerin içerisinde tıbbi atıkların bulunması vatandaşların tepkisine neden oldu. Şırınga, şurup şişeleri, hap kutuları, serum şişeleri, kan tüpleri gibi tıbbi atıkların yanı sıra, oyuncak bebek, içki şişeleri, terlikler,

sandalye, ampul, yağ tenekeleri ve daha birçok atığın sahile kadar gelmesi, vatandaşları tedirgin etti.

İnkumu'nda yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili olarak yetkileri göreve çağıran vatandaşlar, çevre kirliliğinin insan sağlığını tehlikeye düşüreceğini belirttiler. İnkumu sakinlerinden emekli Ali Dereli, uzun süredir İnkumu'nun çevre kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu ve bir an önce yetkilerinin soruna çözüm bulması gerektiğini söyledi. Burçin İşeri ise, İnkumu'nda fırtına sonrası oluşan manzaranın tüyler ürpertici olduğunu söyleyerek, Çevre Müdürlüğü ekiplerini göreve çağırdı.

(MAO-AK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title