Haberler

Karadeniz Bölgesi'nin En Büyük Türk Bayrağı Coşkuyla Göndere Çekildi

Samsun'un Kutlukent Beldesinde Belediye Tarafından Asağaraç Tepesi'ne Karadeniz Bölgesi'nin En Büyük ve En Yüksek Türk Bayrağının Göndere Çekilmesi, Büyük Coşku İçerisinde Gerçekleştirildi.

Samsun'un Kutlukent beldesinde belediye tarafından Asağaraç Tepesi'ne Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve en yüksek Türk bayrağının göndere çekilmesi, büyük coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Kutlukent Belediyesi tarafından yaptırılan dev Türk bayrağı, 460 rakımlı Asarağaç Tepesi zirvesinde düzenlenen törenle göndere çekildi. Törene, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, Aşağıçinik Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Söz konusu bayrağın Karadeniz Bölgesi'nin en büyük Türk bayrağı olduğunu belirten Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Bayrağın yüksekliği ile büyüklüğünün önemi yoktur. Önemli olan insanlar bayrağın önemini bilmesidir. Çünkü, bayrak, onur, şereftir, namustur, haysiyettir. Onun dikildiği yere düşman giremez. Burası bizim en güvenli yerimizdir, demenin timsalidir. Bayrak uğrunda ölmediğimiz sürece bizim ne namusumuz kalır ne de haysiyetimiz. Türk bayrağımız ne kadar yükseklere taşısak azdır" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte protokol üyeleri butonlara basarak Türk bayrağını göndere çekti. 10. Yıl Marşı ve alkışlar eşliğinde bayrak göndere çekilirken, 125 bin YTL'ye malolan bayrağın 14x22 ebadıyla ve çekildiği direkteki yüksekliğinin 55 metre olduğu öğrenildi.

(OE-MAY-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title