Haberler

Karadağ, Türkiye'den Destek Çağrısında Bulundu

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ’lı mevkidaşı Kenan Hrapovic’i kabul etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ'lı mevkidaşı Kenan Hrapovic'i kabul etti. Bakan Hrapovic, "Daha önce 5 hekim Türkiye'de eğitim gördü, aynı modeli kullanarak 120 hekim daha gönderip, aynı şekilde eğitim almalarını isteriz. Ayrıca Karadağ'daki hastanelerin veya rehabilitasyon merkezlerinin hisseleri satılarak ortaklık kurulabilir" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Makamda gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan mevkidaş ortak basın açıklamalarında bulundu. Bakan Demircan, dost ve kardeş ülke Karadağ ile iş birliklerinin uzun zamandır sürdüğünü ifade etti. Türkiye'nin, bağımsızlığını kazandığı günden beri Karadağ'ın yanında olduğunu belirten Demircan, bu ilgi ve dostluğun devam edeceğini ve gelişerek artacağını kaydetti.

İki ülke arasında pek çok alanda iş birliği yapıldığını dile getiren Demircan, sağlık alanında da Türkiye'nin son 15 yılda elde etmiş olduğu gelişmeleri, kardeş ülkelere severek aktardığını belirtti. Demircan, "Özellikle sağlığın finansmanı, sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve geleceğe dönük olarak kalitenin sürdürülebilirliği noktasında ciddi birikimlerimiz var, bunları dost ve kardeş Karadağ ile her zaman paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'den destek bekliyoruz"

Karadağ Sağlık Bakanı Hrapoviç ise, iki ülke arasındaki ilişkilerden son derece memnun olduklarını ancak ikili ilişkileri daha üst noktaya taşımak istediklerini dile getirdi. 2014 yılında iki ülke arasında sağlık alanında gerçekleştirilen sağlık çalışanları eğitimini hatırlatan Bakan Hrapoviç, bu kapsamda Karadağ'dan gelen 5 hekimin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çeşitli eğitimler gördüklerini anlattı. Anestezi, bel ve karaciğer ameliyatları gibi çeşitli eğitimler gören hekimlerin gördükleri misafirperverlikten ötürü Türkiye'ye teşekkürlerini sunan Hrapovic, "Aynı modeli kullanarak 120 hekim daha gönderip, aynı şekilde eğitim almalarını isteriz. Ayrıca anlaşmaya dayalı karışık bir çalışma grubu kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yatırımcıların Karadağ'a yatırım yapması konusunda da Türk Bakan'dan teşvik beklediğini ifade eden Hrapovic, "Karadağ'daki hastanelerin veya rehabilitasyon merkezlerinin hisseleri satılarak ortaklık kurulabilir" ifadelerinde bulundu.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Demircan, diyabet konusunda ailelerin ve hastaların şikayetlerine ilişkin, "Türkiye'de diyabet için tehlike çanları çalıyor. Önümüzdeki yıl içinde bilimsel kongre hazırlığı yapıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Demircan Türkiye Karadağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title