Haberler

Karadağ Türk Yatırımcıları Bekliyor

MGT Consulting Montenegro Üst Yöneticisi (CEO) Murat Türsan, Avrupa'nın en genç ülkesi Karadağ'ın Türkler için kaçırılmaması gereken yaşam ve yatırım fırsatları sunduğunu belirterek, "Avrupa Birliği (AB) üyesi olmaya hazırlanan Karadağ'da, Türkler bir şirket kurarak dünyanın her yerine...

MGT Consulting Montenegro Üst Yöneticisi (CEO) Murat Türsan, Avrupa'nın en genç ülkesi Karadağ'ın Türkler için kaçırılmaması gereken yaşam ve yatırım fırsatları sunduğunu belirterek, "Avrupa Birliği (AB) üyesi olmaya hazırlanan Karadağ'da, Türkler bir şirket kurarak dünyanın her yerine fatura kesebiliyor, uluslarararası şirkete bağlı olarak oturma ve çalışma izni alabiliyor." dedi.

Türsan, Balkan ülkesi Karadağ'da yatırım fırsatlarının anlatttığı basın toplantısındaki konuşmasında, 620 bin nüfuslu Karadağ'ın Türklere vize uygulamadığına dikkati çekti.

Ülkenin büyümeye devam etmek için yabancılara her fırsatı tanıdığını vurgulayan Türsan, Karadağ'da son 5 yılda 48 binin üzerinde şirketin kurulduğunu belirterek, Avrupa'nın en kolay ve en uygun oturma ve çalışma izninin Karadağ'da verildiğini ifade etti.

Bu kadar avantajlı bir durumun başka hiç bir Avrupa ülkesinde bulunmadığına dikkati çeken Türsan, bu avantajların Karadağ AB üyesi olduğu zaman kalmayacağını, bu nedenle girişimcilerin zaman kaybetmemesi gerektiğini kaydetti.

Türsan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliği'ne (AB) girmeden önce bugün vize almadan gittiğimiz ve bütün kapıları bize açık olan Karadağ, kanunlarını hızla yeniden düzenlemektedir. Kısa bir süre sonra değişecek olan bu kanunlar bizlere bütün kapıları kapatacaktır. Bu nedenle biz Türklere Karadağ'da kapılar kapanmadan fırsatlar ülkesine erişmesi çağrısında bulunuyoruz. Avrupa'nın en genç ülkesi Karadağ, Türkler için kaçırılmaması gereken yaşam ve yatırım fırsatları sunuyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olmaya hazırlanan Karadağ'da, Türkler bir şirket kurarak dünyanın her yerine fatura kesebiliyor, uluslarararası şirkete bağlı olarak oturma ve çalışma izni alabiliyor. Karadağ, bürokrasinin en az olduğu ülkelerden biri. Şirket olarak bu ülkedeki başvuru ve oturma ve çalışma izni sürecini 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlıyoruz. Türkler izinlerini aldıktan sonra gayrimenkul alım ve satımında bile Karadağ vatandaşları ile eşit haklara sahip oluyor."

"Türkler, AB ile serbest ticaret hakkına da sahip olacaklar"

Murat Türsan, şirket kuranların, Karadağ AB üyesi olduğunda yeni avantajlara sahip olacağını belirterek, geleceğin AB ülkesi Karadağ'dan Avrupa'nın merkezlerine ulaşımın birkaç saat olduğunu bildirdi.

Ülkenin para birimini şimdiden avro olarak belirlediğini belirten Türsan, şunları kaydetti:

"Akdeniz ve Balkan kültürlerinin buluştuğu Karadağ'da 60 civarı farklı sektörde şirket kurup iş yapmanız mümkün. Son dönemde dünya şirketlerinin tercih ettiği bir yer haline gelen Karadağ'da halen büyük Türk şirketlerinin yatırımlarını görmek de mümkün. Türkler Karadağ'dan oturma ve çalışma izinlerini aldıkları taktirde, ülke AB üyesi olduğunda, tüm AB ülkelerine, Karadağ üzerinden yapılacak girişlerde vizesiz seyahat ve serbest giriş hakkına, AB ülkeleriyle serbest ticaret ve istedikleri AB ülkesinde oturma ve çalışma hakkına sahip olacaklar.

Çalışırken, seyahat ederken, ticaret yaparken, ikamet ederken Schengen vizesi endişesi yaşamayacaklar. Karadağ'a yılda 6 milyon turist geliyor. Gayrimenkul piyasası çok canlı. Karadağ'da s¸irketlere, vergilerde düs¸ük bas¸langıç sınırları sunulmakta, sektörlere göre tes¸vikler verilmekte, kurumlar vergisi ortalama yüzde 9 olarak uygulanmaktadır. Karadağ, yurt dışından yatırım çekmek için vergileri düşük tutuyor."

"Emeklilik için de B planı sunuyor"

MGT Consulting Montenegro Üst Yöneticisi (CEO) Türsan, Ülkenin yaşamak için de tatil yapmak için de oldukça ucuz olduğunu belirterek, özellikle de 45 yaş üstü kitlenin, çalışma izni alması halinde ödediği sigorta primleriyle 15 yıl sonra bir Avrupa ülkesinde emeklilik hakkına kavuşacağını bildirdi.

Türsan "Karadağ her türlü gelecek için B planı sunuyor. Hatta emeklilik planı yapanların da bu seçeneği kullanabileceğini kesinlikle söyleyebiliriz." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Karadağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title