Haberler

İdo'dan Sefer İptalleri

Yalova'da beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Fikri Okur'dan alınan karaciğer, Bursa'daki bir hastaya umut oldu.

Yalova'da beyin ölümü gerçekleşen 67 yaşındaki Fikri Okur'dan alınan karaciğer, Bursa'daki bir hastaya umut oldu.

Geçirdiği felç sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen babası Fikri Okur'un karaciğerini bağışlayan Zeynur Manav, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının organının bir başkasında yaşamasının kendilerini teselli edeceğini belirterek, "Şu anda herkesin aynı şekilde benim gibi duyarlı olup organlarını şimdiden bağışlamasını istiyorum. Yani o duruma geldiği zaman bağışlarsa bir başkasının hayatını kurtaracağını düşünerek yapsınlar bunu. Çünkü şu anda organ bekleyen bir sürü hastamız var. İnşallah onlar da benim gibi duyarlı olur ve acıları olduğu halde bunu yaparlar. Onlara teselli olur. Çünkü yakınlarının organlarının başkasında yaşadığını bildikçe onlar da teselli olacaktır" dedi.

Organ bağışı konusunda hasta yakınlarıyla görüşen Dr. Murat Güler ise halkın organ bağışı konusunda yeterince duyarlı olmadığını ifade ederek, "Bağışlanan organlarla birçok hayat kurtuluyor. Bugüne kadar 18 hastadan organ bağışı yaptırdım. Bu da ortalama 55 insanın tekrar hayata tutunması anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Açıklamaların ardından Fikri Okur'un cenazesi Sakarya'ya, karaciğeri ise Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title