Haberler

Karaciğer Nakillerinde Ölüm Oranı Düştü

Adana'da Çukurova Üniversitesi (Çü) Tıp Fakültesi Anestoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Ünlügenç, Gelişen Bilim ve Teknoloji Sayesinde Karaciğer Nakillerinde Ölüm Oranının Yüzde 10'a Kadar Düştüğünü Söyledi.

ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Anestoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Ünlügenç, gelişen bilim ve teknoloji sayesinde karaciğer nakillerinde ölüm oranının yüzde 10'a kadar düştüğünü söyledi.

Hepatit B ve C enfeksiyonlarının karaciğer yetmezliğine neden olduğunu belirten Doç. Dr. Hakkı Ünlügenç, bu durumlarda organ naklinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Türkiye'de Anestezioloji ve Reanimasyon konusunda gelişmelerin çok başarılı sonuçlara ulaştığını belirten Doç. Dr. Ünlügenç, şunları söyledi:

''Gelişen bilim ve teknoloji sayesinde yapılan karaciğer nakillerinde başarılı sonuçlar elde ediliyor. Her şey yolunda gittiği durumlarda çok zor olan karaciğer nakli, 6- 12 saat arasında sürüyor. Günümüzde karaciğer nakli ve sonrasında ölüm oranı yüzde 10'lara kadar düşürülmüş durumda.''

Karaciğer naklini iki şekilde yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Ünlügenç, şöyle devam etti:

''Nakil, beyin ölümü gerçekleşen kadavra veya canlıdan yapılıyor. Ancak gazete ve televizyonlarda yapılan haber ve beyin ölümü gerçekleşenlere yapılan bilgilendirmeye rağmen kadavradan bağış hala istenen düzeye ulaşamadı. İnsanlar beyin ölümü gerçekleşen bir yakının organları ile başkasını yaşatmak istiyorlarsa mutlaka bağışta bulunmalılar. Organ bağışlamak bir insanlık görevidir.''

Murat KİBRİTOĞLU

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title