Haberler

Karaciç'in Söylediklerine Bir Tanık

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Eski Bakanı Buha, Bosna Savaşına Son Veren Dayton Anlaşması'nın Mimarı Holbrooke ile Karaciç Arasında, Yargılanmayacağı Konusundaki Bir Anlaşmaya Tanık Olduğunu İddia Etti.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin eski dışişleri bakanı Aleksa Buha, Bosna Savaşına son veren Dayton Anlaşması'nın mimarı Amerikalı Richard Holbrooke ile BM savaş suçları mahkemesine çıkarılan eski Bosnalı Sırp lider Radovan Karaciç arasında, Karaciç'in yargılanmayacağı konusundaki bir anlaşmaya tanık olduğunu iddia etti.

Aleksa Buha, Sırbistan radyosuna yaptığı açıklamada, "Holbrooke'un, kendisine, Karaciç'in siyasi hayattan tamamen çekilmesi durumunda BM savaş suçları mahkemesiyle ilgisinin kalmayacağı konusunda açıkça taahhütte bulunduğunu" öne sürdü.

1998'e kadar dışişleri bakanlığı görevini yapan Buha, Holbrooke'un bu sözü "Belgrad'da 18-19 temmuz 1996 gecesi düzenlenen ve dönemin Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç, dönemin Yugoslavya Dışişleri Bakanı Milan Milutinoviç ile eski Bosnalı Sırp liderlerden Momcilo Krajisnik'in de bulunduğu bir toplantıda" verdiğini ifade etti.

Karaciç, 12 yıl süren firardan sonra yakalanmış ve önceki gün Lahey'deki mahkemeye çıkarılmıştı. İlk duruşmada Karaciç, Bosna Savaşına son veren Dayton Anlaşması'nın mimarı Amerikalı Richard Holbrooke'tan kamu hayatından çekilmesi halinde mahkemeye çıkmayacağı yönünde güvence aldığını iddia etmiş, Holbrooke ise bu iddiayı yalanlamıştı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title